Kamphunde aflives i stor stil

Der aflives flere og flere muskelhunde. Enten magter ejeren dem ikke, eller også har de bidt personer eller andre hunde.

Sidste år var muskelhunde involveret i mindst 100 kendte sager om overfald, og hvert tredje gik ud over et menneske.

Det skriver Randers Amtsavis i morgen.

I Randers er gadebilledet fyldt af kamphunde, gerne med en rockerlignende fyr i den anden ende af snoren. Det er ikke helt tilfældigt, mener tidligere hundefører ved Randers Politi Frank Christensen, der lufter sine egne to hunde, en schæfer og et græsk gadekryds mange kilometer hver dag.

- Jamen, kunne du forestille dig en rocker, der er tatoveret helt fra rullekraven og op i panden, komme gående med en puddelhund? Nej vel, kommer det fra Frank Christensen, der udtaler sig rent personligt, men med baggrund i et stort kendskab til mennesker og hunde.

Han mener, at hunde og ejere ligner hinanden, og at machomænd tiltrækkes af de kompakte, muskelsvulmende hunde.

Psykolog Annette Master, Fløjstrup, giver Frank Christensen ret:

- Man kan stille sig selv det spørgsmål, hvad er det for et menneske, der vil have en kamphund. Nogle typer falder jo for den magt, hunden repræsenterer. Og når det går galt, så tror jeg, at det er en kombination af hundens dårlige opvækst, i hvert fald de hunde vi hører om, der kommer fra hundefarme i udlandet, og så ejerens enten for slappe eller for brutale/kyniske holdning til hunden, siger Annette Master til Randers Amtsavis, tirsdag.