Kærsmindebadet rives ned og laves til boliger

Det ikoniske svømmebad i Randers må lade livet, har byrådspolitikerne nu besluttet

Gennem mange år har Kærsmindebadet i den vestlige del af Randers nærmest været et symbol på sommeren for mange af byens borgere. Men i begyndelsen af februar sidste år lukkede svømmebadet, og nu er fremtiden for området og bassinerne fastlagt.

Der er rådden rørføring, og det vil ikke kunne betale sig at renovere Kærsmindebadet

Politikerne har netop endeligt besluttet, at der skal udstykkes grunde til rækkehuse og villaer der, hvor bassiner, omklædningsrum og pensionisthaver er i dag.

- Netop pensionisthaverne og Kærsmindeparken har været væsentlige dele af den debat, der har kørt, siden vi for et stykke tid siden, åbnede op for byggegrundene. Folk, der stadig bruger området, ville ikke være med til at nedlægge parken og haverne, men nu har vi fundet en løsning, siger formand for teknik- og miljøudvalget i Randers Kommune Frank Nørgaard (DF) til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Pensionisthaverne finder en ny placering et andet sted i byen, og Kærsmindeparken bevares.

- Parken bruges af mange til krolf, Sankt Hans aften og andre sociale aktiviteter, så den har vi følt det nødvendigt at bevare, forklarer Frank Nørgaard.

For dyrt at redde svømmebadet

Selve Kærsmindebadet har der også været delte meninger om. Nogen så gerne, at det blev reddet, imens andre er enige med det politiske flertal i, at en nedrivning er eneste løsning.

- Beboerlisten har for nylig foreslået et friluftsbad, men vi er altså nødt til at lukke bassinerne. Der er rådden rørføring, og det vil ikke kunne betale sig at renovere Kærsmindebadet. Eneste anden mulighed ville være at rive alt ned og bygge et nyt svømmebad, og det har vi så gjort et andet sted i byen (Water & Wellness, red), fortæller Frank Nørgaard. 

I alt bliver 56.000 kvadratmeter grund nu udstykket til primært rækkehuse og villaer.

- Endnu har vi ingen tidshorisont i forhold til, hvornår nedrivningen går i gang, og grundene er klar til bebyggelse, lyder det fra udvalgsformanden.

Han pointerer samtidig, at randrusianerne udover Water & Wellness også kan bade i Langås friluftsbad og i svømmehallen i Stvenstrup.