Jysk milliardær redder vindmøllefirma

Den konkursramte vindmølleunderleverandør Prodan A/S i Randers er reddet og genansætter 75 ud af 107 fyrede ansatte.

Den midtjyske vindmøllemilliardær Peter Stubkjær Sørensen går nu ind og redder den konkursramte vindmølleunderleverandør Prodan A/S i Randers. Det skriver borsen.dk.

Dermed kan 75 ud af de tidligere 107 medarbejdere atter møde på arbejde i dag, efter at alle ansatte blev afskediget mellem jul og nytår.

Efter flere dages forhandlinger blev redningsplanen for Prodan - en af de største arbejdspladser i Randers - halet i land sent i nat.

Et nystiftet aktieselskab, Prodan af 6. januar 2010, med 20 millioner kroner i aktiekapital, har overtaget samtlige aktiver og aktiviteter fra konkursboet efter Prodan A/S.

Selskabet gik konkurs den 18. december sidste år som følge af store likviditetsproblemer i kølvandet på en nedgang i omsætningen på 30-35 procent i forhold til året før og udsigten til et underskud på omkring 20 millioner kroner i regnskabet for 2008/2009.

Investorerne i det nye køberselskab er ud over to af de tidligere ejere af det konkursramte Prodan, administrerende direktør Per Hastrup og direktør Freddi Jensen, desuden rigmanden Peter Stubkjær Sørensen via hans private selskab Stubkjær Invest A/S i Brande.

Peter Stubkjær Sørensen solgte i 2004 sit livsværk, vindmøllefabrikken Bonus, for omkring 2 milliarder kroner til den tyske industrigigant Siemens, der driver virksomheden videre som Siemens Windpower, som er en stor konkurrent til Vestas.

Peter Stubkjær Sørensen har desuden investeret i tøjindustrien i Herning og den privatejede kapitalfond Venture Midtvest.

Kurator i konkursboet, advokat Henrik Heide Ottosen, Dahl Advokatfirma i Viborg, har siddet for bordenden i de komplicerede forhandlinger for at redde Prodan, der for to år siden flyttede i nyt domicil i Randers ud til motorvej E45 med Vestas som nærmeste nabo efter fusionen af fire østjyske underleverandørvirksomheder med speciale i metal- og plastbearbejdning og med fokus på blandt andet vindmølleindustrien.

- Det har været en vanskelig kabale at få til at gå op med en interesseret køber på den ene side og tre leasingselskaber, Spar Nord som bankforbindelse og flere andre rettighedshavere på den anden side af bordet. Men alle har arbejdet konstruktivt for at nå frem til en aftale. Det lykkedes i nat, og dermed er en stor arbejdsplads i Randers med 75 medarbejdere nu reddet, siger Henrik Heide Ottosen til dagbladet Børsen.

Prodan havde en gæld på 82 millioner kroner ved udgangen af det seneste regnskabsår.

Lønmodtagerkravene til konkursboet er så store, at der ikke bliver dividende til de simple kreditorer i boet, forudser Henrik Heide Ottosen.

Administrerende direktør Per Hastrup siger, at Prodans muligheder for at videreudvikle sig nu er sikret dels med et solidt kapitalgrundlag og dels med Stubkjær Invest som en kapitalstærk partner i ryggen.

Virksomheden fortsætter i de samme bygninger, som ejes af et kommanditselskab.