Julie stod frem med sjælden sygdom: Nu strømmer opbakningen ind

21-årige Julie Kvelland er overvældet over alle de rosende ord, hun har fået med på vejen

Julie Kvelland fra Randers valgte fredag at stille sig frem og svare igen på den mobning, hun gennem mange år har været udsat for på grund af hendes særlige udseende.

Nu vælter det ind med positive henvendelser og ros – i en sådan grad at hun slet ikke kan følge med.

- Jeg har slet ikke styr på, hvor mange henvendelser jeg har fået. Det er helt vildt, og jeg har ikke fået svaret alle endnu. Det er meget overvældende, siger Julie Kvelland til TV2 ØSTJYLLAND.

quote Jeg får rigtig mange onde blikke fra folk, hvor jeg bare kan se, at de tænker: 'Hun ser godt nok mærkelig ud', som om jeg var et rumvæsen.

Julie Kvelland

Med sine tynde ben og arme, store overkrop og et ansigt, hun selv beskriver som 'deformt', vækker 21-årige Julie Kvelland fra Randers opsigt, uanset om hun vil det eller ej.

Ingen steder kan hun gå uden at møde stirren og ofte også ubehagelige kommentarer fra de folk, hun færdes omkring.

- Jeg får rigtig mange onde blikke fra folk, hvor jeg bare kan se, at de tænker: 'Hun ser godt nok mærkelig ud', som om jeg var et rumvæsen, siger Julie Kvelland.

VIDEO: Julie Kvelland har startet en blog, hvor hun svarer igen på alle de grimme kommentarer og onde blikke, hun har fået af både unge og ældre. Mød hende i dette tv-indslag.

Men fredag valgte hun så først via en blog og siden optræden i medier at stå frem med sine oplevelser og tanker.

Håber på at hjælpe andre

- Jeg har stort set kun fået positive kommentarer fra alle mulige, jeg kender, og folk jeg ikke kender. De har skrevet, at jeg er modig og sej. Det gør mig da glad, siger Julie Kvelland.

På vores Facebook-side og Facebook Randers vælter det stadig ind med positive kommentarer til Julie Kvelland.

Julie Kvelland lider af den meget sjældne sygdom Partiel Lipodystrofi. Sygdommen er skyld i, at hun har meget tynde ben, da der ikke sætter sig fedt på dem. Derimod er fedtdepoterne hovedsagligt placeret på overkroppen, særligt på ryggen og halsen.

Hun håber nu på, at hendes valg om at stille sig frem kan hjælpe andre i samme situation.

quote Mange har skrevet, at de også kæmper med en sygdom og folks fordømmende blikke. Jeg håber inderligt, at både jeg selv og andre bliver mere tryg ved at gå på gaden nu.

Julie Kvelland

- Mange har skrevet, at de også kæmper med en sygdom og folks fordømmende blikke. Jeg håber inderligt, at både jeg selv og andre bliver mere tryg ved at gå på gaden nu, fortæller den 21-årige randrusianer.

Udover at have været i adskillige danske medie, efter hun stod frem hos TV2 ØSTJYLLAND fredag, vil Julie Kvelland løbende opdatere hendes blog.

Mobbere får dårlig samvittighed

Med bloggen kommer hun med en kærlig opsang til dem derude, der til tider har gjort det nærmest uudholdeligt for hende at skulle uden for en dør.

- Selvom man har en sjælden sygdom, skal man ikke kigges skævt på. Efter jeg er blevet ældre, er det gået op for mig, at sådan skal det ikke være. Det kan godt være, jeg ser anderledes ud, men jeg er ligesom alle andre, siger hun.

Ifølge mobbeekspert Helle Rabøl kan det meget vel have en positiv effekt, at Julie Kvelland står frem og tager til genmæle. 

quote Hun kan være en rollemodel og en form for håb for andre mobbeofre ved, at hun viser, at man godt kan rejse sig op og bevare sin selvrespekt

Helle Rabøl, mobbeekspert

- Der er nogle mobbere, der vil stoppe op og få dårlig samvittighed med tilbagevirkende kraft, siger Helle Rabøl til TV2 ØSTJYLLAND.

Hun roser desuden den måde, Julie Kvelland har valgt at gribe sit modsvar an på. 

- Hun kommer verden i møde, og derfor får hun så meget respekt tilbage. Hun kan være en rollemodel og en form for håb for andre mobbeofre ved, at hun viser, at man godt kan rejse sig op og bevare sin selvrespekt, siger hun. 

Du kan se hele interviewet med mobbeeksperten Helle Rabøl her. 
Gellerupparken Gellerup

Skole uden smittede lukker - rammer model skævt?

IMG_3549

Tilbage på stadion: - Nydelsen varer længere end sex

173405868_2990697634550447_4263271679499917763_n

Lang kø til prisvindende ishus: - Vi er lidt presset

Hospitalseng

Laveste antal indlagte siden starten af november

Gellerup

Endnu et område lukkes ned på grund af høj smitte

86d0c7c5-25e8-492e-9aee-4e9a440c2780

Hjemmeside udpeger Danmarks bedste kommune – se hele listen her

Dagens mest læste