Julemanden skal også sejle til Randers

Randers' nye citychef vil indføre nye juletraditioner - deriblandt et sejlende julemandspar

Foto: Jan Lund Pedersen / Randers City

Rensdyr er ikke længere julemandens foretrukne transportmiddel. I hvert fald ikke, når det gælder hans besøg i Østjylland.

I blandt andet Aarhus og Horsens sejler han til byen, og netop den tradition vil man nu også indføre i Randers.

Byens nye citychef, Merete Bræmer-Jensen, fra Randers City har en ambition om, at skrue endnu mere op for julestemningen i Østjyllands næststørste by. Det skal ske ved blandt andet at inddrage havneområdet:

- Vi går fuldstændig jule-bananas den her jul! I år skal julemanden og hans kone komme sejlende på en stor båd, fortæller Merete Bræmer-Jensen til tv2oj.dk og tilføjer:

- Julemanden vil tænde en overraskelse ved havnen, men det er hemmeligt indtil videre, siger hun.

Det er ved Dronningekajen, at julemandsparret vil gå i land og blive modtaget af byens borgere.

Inddragelsen af havnen hænger sammen med Randers Kommunes overordnede strategi om at binde by og vand sammen, fortæller Merete Bræmer-Jensen:

- Jeg synes, det er oplagt, at når vi er en havneby, at vi så inddrager det i traditionerne.

Stor juleparade

Efter julemanden og hans kone er blevet budt velkommen, skal de sammen med blandt andet en kane fuld af nissebørn, andre udklædte og de fremmødte borgere gå i optog.

Ambitionen er, at det bliver 'Østjyllands største juleparade'. Optoget standser ved Rådhustorvet, hvor julemanden vil tænde Randers' store juletræ efterfulgt af musik fra Muddi og Salamidrengene.

Julefestlighederne kommer til ske fredag den 27. november klokken 16.30. Samme dag, som der landet over bliver afholdt 'Black Friday' med massevis af tilbud.

I Aarhus har man valgt at rykke julemandens ankomst to uger frem for at undgå at blande de to shoppedage sammen, men det kan den randrusianske citychef ikke se nogen fordel i:

- Når folk alligevel er inde i byen, så er det jo bare en god mulighed for at shoppe, siger Merete Bræmer-Jensen.

På nuværende tidspunkt har over 800 personer tilkendegivet på Facebook, at de vil deltage i juleparaden.

Julemanden flytter til Randers