Juleaften for udsatte søger gæster

Initiativet 'Giv julen mening" i Randers har styr på rammerne, men søger flere, der ønsker at blive forkælet juleaften

Foto: Colourbox

Mads Bjerre Solberg synes, at den traditionelle jul hos familien var blevet kedelig, så sidste juleaften besluttede han sig for at gøre noget - til gavn for mennesker der har det svært.

- Jeg vil gøre noget særligt, for dem der virkelig trænger. Hvis jeg sammen med de frivillige kan sørge for, at de kan more sig juleaften uden bekymringer og glemme deres problemer for én enkelt aften, så er vores mål nået, lyder det fra initiativtageren Mads Bjerre Solberg.

Til daglig er han køkkenchef på Café Blicher i Randers, som dog intet har at gøre med arrangementet. På aftenen får han selskab af fem andre uddannede kokke, der disker op med en luksus julebuffet for gæsterne.

- I alt er der 35 frivillige på selve aftenen, men lige nu er der faktisk kun 20 tilmeldte, fortæller Mads Bjerre Solberg.

Plads til 100 i Remisen

De mange frivillige og lokalerne i Remisen i Tøjhushavekvarteret gør det muligt at tage imod 100 udsatte randrusianere, men det tal er man altså langt fra at være oppe på.

- Mange har sikkert ikke ville melde sig til, fordi de er pinligt berørte over deres situation og frygter at blive udstillet. Nogen har også ytret frygt for, at der kommer fulde og påvirkede folk, siger Mads Bjerre Solberg.

Han kan dog garantere for sikkerheden, og ingen synligt påvirkede får lov til at være med til festen.

Hele arrangementet går i gang om eftermiddagen med live-musik, gløgg og æbleskiver, og samtidig får børnene chance for at lave hjemmelavede julegaver til deres forældre.

Lang række sponsorer

- Der bliver selvfølgelig også tid til snakke med ligesindede og lære en masse andre at kende. Desuden arrangerer vi også en lille gåtur i Tøjhushaven, forklarer initiativtageren.

Omkring 17.30 går deltagerne til bords, hvor en overdådig menu venter.

- Og så skal der bagefter danses om juletræet, synges samler og pakkes gaver op. En lang række sponsorer har doneret pakker, så der kommer ikke til at mangle noget, garanterer Mads Bjerre Solberg.

Det eneste, der lige nu mangler, er altså deltagere. Så manden bag 'Giv julen mening' håber på, at flere i den kommende tid får øjnene op for tilbuddet og melder sig til.

Tilmelding foregår til Mads Bjerre Solberg personligt eller på mailen givjulenmening@gmail.com.