Jubel over 6 mio ekstra til hospital: - Drømmer jeg?

Et flertal i Forretningsudvalget i Region Midtjylland har i dag besluttet at indstille til regionsrådet, at Regionshospitalet Randers tilføres 6 mio. kr. i 2017

Regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) jubler over ekstrabevillingen til det økonomisk trængte Regionshospital Randers

Flere akutte patienter og øgede udgifter til tarmkræftscreening er blot nogle af årsagerne til, at Regionshospitalet Randers har måtte indberette et underskud på 28 mio. kr. for 2017.

Nu kommer så en håndsrækning på 6 millioner kroner fra regionen.

- Regionshospitalet Randers har brug for en økonomisk håndsrækning til at komme igennem en tid med stram økonomi. Derfor indstiller Forretningsudvalget til regionsrådet, at hospitalet tilføres 6 mio. kr. i 2017 som et ekstraordinært engangsbeløb. Det er rimeligt, for en del af det økonomiske problem skyldes forhold, som hospitalet har haft meget kort tid til at reagere på, siger regionsrådsformand Bent Hansen (S) i en pressemeddelelse.

Læs også Region Midtjylland: Hvem skal overtage efter Kong Bent?

De 6 mio. kr. finansieres af, at der har været et mindre forbrug på andre områder.

En stor dag for Randers

Forleden besøgte Randers’ borgmester Claus Omann og regionsrådsmedlem Jørgen Winther (V) regionsformanden Bent Hansen og fremlagde deres ønske om et ekstra bidrag til Regionshospitalet Randers grundet de voldsomme økonomiske problemer. 

Læs også Regionshospitalet Randers udbygges for treciftret millionbeløb

- Jeg vil gerne takke Claus Omann, fordi han tog med til mødet med Bent Hansen, ellers var det nok ikke lykkedes!  Og en stor tak til Bent Hansen, som lyttede til os. En stor dag for Randers! Det sker næsten aldrig at der gives sådanne ekstra bevillinger! Hvor der er en vilje, er der en vej!(...)Er jeg vågen, eller drømmer jeg?, skriver Jørgen Winther på sin facebookside.

Jørgen Winther skriver desuden at ekstrabevillingen svarer til at der skal fyres 12 færre. Anne V. Kristensen (V) stemte imod bevillingen af principielle grunde.

- Med hjælpen til Randers kan vi ikke styrke regionens samlede økonomi helt så meget som ellers planlagt. Bl.a. kommer vi til at afdrage en smule mindre på leasing, siger Bent Hansen.

Regionshospitalet Randers’ samlede budget er på 1,1 mia. kr. 

03:59

I slutningen af oktober kom det frem, at Regionshospitalet Randers skal finde besparelser for det, der svarer til næsten to procent af det samlede budget for næste år. Fællestillidsmanden på hospitalet frygter, at det kommer til at betyde, at personalet kommer til at lave fejl.

Luk video

Fakta om underskuddet på Regionshospitalet Randers

Underskuddet på 28 mio. kroner skyldes dels ændringer i regionens interne afregningsmodel for patologiydelser, der medfører en negativ økonomipåvirkning på 7 mio. kr. årligt.
 
Hertil kommer flere akutte patienter og øgede udgifter til tarmkræftscreening.
 
Derudover har hospitalet en række engangsudgifter herunder en øget regning for radiologiske ydelser. 

Kilde: Region Midtjylland