Jonas fanger kæmpe laks i Gudenåen – tog 20 minutter at hale ind

Lystfiskeren Jonas Vammen fik sit livs oplevelse torsdag morgen, da han fangede en laks i Gudenåen på over 15 kilo.

Her ses Jonas Vammen med den store laks, han fik hevet i land torsdag morgen. Foto: Privat

Den 1. oktober 2020 bliver en dag, som for altid vil være indprentet i Jonas Vammens hukommelse. Her gik enhver lystfiskers store drøm nemlig i opfyldelse for ham. Han kom i den såkaldte +15 klub.

Det tog 20 minutter at hale den ind, og jeg måtte en tur i baljen og ud i åen for at få den helt ind.

Jonas Vammen, lystfisker, Langå

Medlemmerne heri har alle fanget en fisk på over 15 kilo, og med dagens fangst af en hanlaks på 15,62 kilo og en længde på 120 cm er han nu en del af klubben.

- Der skal fiskes mange timer for at få sådan en på krogen, og det kræver en del held. Men det er da fedt. Turen tilbage til bilen var både noget af det hårdeste og sjoveste, jeg har prøvet, siger Jonas Vammen fra Langå til TV2 ØSTJYLLAND.

Man kan sagtens forestille sig, at det har været hårdt for Jonas Vammen at bære fisken tilbage til bilen fra vandkanten. Fisken blev fanget på orm. Foto: Privat

En kamp at få i land

Helt præcist fangede Jonas den store laks i Langå ved Randers på en plads imellem de to jernbanebroer.

Og det var noget af en kamp at få den i land.

Læs også Kenneth fiskede efter rødspætter, da han pludselig fik kæmpefisk på 273 kilo i nettet

- Det tog 20 minutter at hale den ind, og jeg måtte en tur i baljen og ud i åen for at få den helt ind, fortæller Jonas Vammen.

- Det er jo en drøm, der går i opfyldelse. Det var svært at styre følelserne, og jeg råbte da nok også lidt højt, fortsætter han.

Ifølge ham er der kun fanget seks-syv laks på over de 15 kilo gennem de seneste mange år.

01:48

VIDEO: Rent faktisk er Jonas' onkel, Lars Klok, en anden af dem, der har fanget en stor fisk i Gudenåen ved Langå. Det gjorde han - også i oktober - i 2012. TV2 ØSTJYLLAND fangede ham bagefter, og det kan du se, hvordan så ud i indslaget her. 

Luk video

Har ikke opskriften

Efter den store fangst har lystfiskeren taget sig en velfortjent fridag fra jobbet som butikschef i Lystfisk.dk i Randers.

Han må derfor regnes som lidt af en ekspert på området, men hvordan man lige fanger en så stor fisk, har han ikke en nem opskrift på.

Mit råd er nok bare, at man skal fiske en masse og tro på det.

Jonas Vammen, lystfisker, Langå 

- Det kræver jo noget held at fange en af de helt store. Mit råd er nok bare, at man skal fiske en masse og tro på det, lyder det fra Jonas Vammen.

Lige nu tygger han på, hvad der skal ske med laksen. Enten skal hele fisken udstoppes eller også nøjes han med at gemme halen og hovedet som en souvenir, og så bliver resten koldrøget.