Jørgen inviteret til vaccination – i den anden ende af landet

Flere østjyder oplever for tiden at få en invitation til at blive COVID-19 vaccineret, men der er ingen ledige tider i nærheden af deres bopæl.

Det vakte glæde hos 78-årige Jørgen Holm fra Aarhus, da en invitation til at få en vaccination mod COVID-19 for nylig dumpede ind i hans e-Boks.

Men glæden varede kort, da han loggede ind og så, hvor han kunne få vaccinationen.

Det nærmeste sted med ledige tider var i Næstved på Sjælland. Som han altså skal køre til og fra af to omgange for at blive vaccineret.

- Fem minutter fra mit hjem er et vaccinationscenter. Så hvorfor skal jeg lægge og køre 1000 kilometer for at blive vaccineret, spørger han nu.

- Vi skal være miljøbevidste og alt muligt. Så er det da dumt at blive tvunget til at køre så langt. Det er amatøragtigt, fortsætter han.

Er langt fra alene

Men er det ikke det værd at køre til Næstved og få vaccinen for dig?

- Jeg er ikke nervøs over ikke at være vaccineret. Jeg skal bare holde mig for mig selv, og holde mig isoleret. Og det har jeg allerede gjort i et år. Men det begrænser mig selvfølgelig.

quote Jeg synes ikke, der er styr på tingene. Hvorfor venter man ikke med at sende invitationen ud, til der er ledige tider tættere på mig?

Jørn Kreutzmann, Stevnstrup

Jørgen Holm er blevet tildelt Moderna vaccinen, og den er der tilsyneladende ikke mange tider med i det østjyske.

Aarhusianeren er langt fra alene med oplevelsen.

TV2 ØSTJYLLAND har været i kontakt med flere, som beskriver et lignende forløb.

Mener ikke, der er styr på tingene

En af dem er 78-årige Jørn Kreutzmann fra Stevnstrup ved Randers. Han stod tirsdag i nøjagtig samme situation. 

Det nærmeste sted for ham at få Moderna vaccinen var i Holbæk.

- Jeg synes ikke, der er styr på tingene. Hvorfor venter man ikke med at sende invitationen ud, til der er ledige tider tættere på mig?

Forestil dig, at du er kronisk syg og får at vide, at du er en af de næste i køen til at blive vaccineret. Den besked fik to østjyske kvinder – og det skabte stor glæde og lettelse. Men nu, her få uger efter beskeden, er de blevet pillet af listen igen - af ukendte grunde – og de står frustrerede tilbage. Se indslaget fra den 23. marts her.

Han satte sig i kø hos først Sundhedsstyrelsen og siden Region Midtjylland for at få et svar på, om der var andre muligheder.

Det lykkedes dog aldrig at komme igennem, men i stedet fandt han ud af, at der løbende bliver frigivet doser med Moderna i Østjylland.

Lægger løbende tider op

Og pludselig kom der en tid i Aarhus.

- Det er jo godt for mig, men systemet fungerer ikke. Og jeg tror, at mange står i samme situation, og måske opgiver de og kører til Sjælland, siger Jørn Kreutzmann.

Region Midtjylland oplyser, at der løbende bliver lagt tider op til vaccination i takt med, at regionen modtager vaccinerne.

- Derfor ændrer muligheden for at booke tid til bestemte vacciner sig også løbende. Der bliver lagt tider op til vaccination med Moderna, så snart vi har vacciner fra Moderna igen, lyder det fra regionen.

It-fejl årsag til forvirringen

Fejlen har betydet, at man ikke har kunnet se ledige vaccinationstider i Region Midtjylland, men i stedet er blevet henvist til steder langt væk hjemmefra.

- De har de set tider på Sjælland i stedet for, og ulykkeligvis er nogle rejst til Sjælland for at få en vaccination, selvom vi har haft tider og vacciner, siger Ole Thomsen, direktør Region Midtjylland.

En fejl, der formentlig er rettet nu.

- Der gik lige lidt tid, inden vi fandt ud af, at det er en systemfejl, og først i dag er vi begyndt at få den rettet, siger Ole Thomsen.

Uanset hvad er det ikke Region Midtjyllands anbefaling, at man kører til en anden region for at få sit stik, men at man derimod venter, til der kommer tider tættere på en selv.

OPDATERET: Artiklen er opdateret onsdag aften klokken 22.45 med information om it-fejlen og citater fra Ole Thomsen

IMG_Parkour224

play Moumen hopper fra mur til mur - lader sig ikke styre af usynlige regler

lægehelkiopter akuthelikopter helikopter

Person fløjet på hospitalet efter frontalt sammenstød

regn regnvejr

play Kraftig torden har på ny kurs mod Danmark

politibil

Ungt kærestepar i slagsmål: Pludselig gik de amok på politiet

20200925-111922-L-1920x1280we

play Regnen vælter ned over Østjylland

elledning ledning el elektricitet strøm elmast

20.000 ramt af strømafbrydelse søndag morgen

Dagens mest læste