Jens modtager fornem pris: Jeg nyder at lade børn opdage deres talent

Naturfagslærer fra Randers modtager fin pris og 250.000 kroner

Jens Valdemar Madsen, i midten, har i 37 år været Randers Realskoles naturfaglige omdrejningspunkt.

Ildsjæl er et slidt ord i journalistikken. Det er ikke desto mindre det bedste ord til at beskrive 60-årige Jens Valdemar Madsen, der nu modtager Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2017.

I 37 år har Jens spredt sin passion for naturvidenskab til eleverne på Randers Realskole.

Han er skolens naturfaglige omdrejningspunkt og har blandt andet været initiativtager til sciencecamp.randers.dk til glæde for alle naturfagsinteresserede elever i kommunen.

Læs også Kemistjerner videre i talentshow: Vi er jo glade for ild og farver

At lade børn 'opdage deres naturvidenskabelige talent' er en af drivkræfterne i Jens' lærergerning.  

- En af mine bedste oplevelser var, da et barns forældre fortalte mig, at de ikke vidste, at hun var sådan en, siger han og tilføjer:

- Der er masser af børn med potentiale, som ikke er opmærksomme på alt det, de kan, hvis de ikke får lov til at prøve. 

Titel - og 250.000 kroner 

Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris gives til lærere, der blandt andet gør en særlig indsats for at skabe glæde ved de naturvidenskabelige fag. Jens vidste godt, at han var nomineret, men havde alligevel ikke forventet at vinde.

Hvem sagde, naturfag var kedeligt?

- Jeg er utrolig glad og stolt og ydmyg. Jeg sender den største tak til mine kollegaer, der har gjort det muligt. Feltet var rigtig skarpt, og derfor er æren større, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Udover titlen udløser prisen også 250.000 kroner, hvoraf de 200.000 kroner går til at videreudvikle naturfagsundervisningen på Randers Realskole. 

Jeg er utrolig glad og stolt og ydmyg. Jeg sender den største tak til mine kollegaer, der har gjort det muligt. 

Jens Valdemar Madsen

De sidste 50.000 kroner er til Jens, og han har en idé om, hvad han vil bruge pengene til.

- Jeg vil gerne glæde min kone med nogle rejser. Jeg har rejst rigtig meget uden hende, og nu vil jeg gerne rejse sammen med hende, siger han. 

Skolelederen på Randers Realskole, Hans Myhrmann, er stolt af den passionerede naturfagslærer, der i øvrigt er varm fortaler for den såkaldte Randers-model.  

Jens sammen med tidligere undervisningsminister Christine Antorini (S).

- Hans naturfagspolitiske pioner- og udviklingsarbejde gennem mere end et kvart århundrede har været medvirkende til, at naturfag ikke kun lokalt i Randers Kommune, men også regionalt er i den absolutte superliga, siger han.

Jens Valdemar Madsen får overrakt Novo Nordisk Fondens Naturfagslærerpris 2017 på tirsdag. Her modtager Aff Hjarnø fra Store Heddinge Skole også en tilsvarende pris.