- Jeg vil være borgmester

Iben Sønderup (S) udfordrer Torben Hansen

Der skal findes en ny spidskandidat for Socialdemokraterne i Randers Kommune efter Henning Jensen Nyhuus, og nu melder Iben Sønderup sig i kampen om at blive spidskandidat.

Hun udfordrer dermed sin partikollega Torben Hansen, der allerede har meldt sig under fanerne.

- Det er noget, som jeg har overvejet siden sidste valg, hvor vi tabte borgmesterposten. Mange mennesker har opfordret mig til at gøre det. Jeg har været i tvivl, da det er en stor beslutning, men nu har jeg besluttet mig, siger Iben Sønderup til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Dermed er der nu lagt op til et kampvalg, hvor det er partimedlemmerne, der afgør, hvem der bliver partiets nye spidskandidat og udfordrer til borgmesterposten i Randers Kommune, som Claus Omann Jensen (V) vandt ved seneste valg.

- Jeg har en bred erfaring fra arbejdsmarkedet og fra et helt almindeligt liv som mange andre. Den hverdagserfaring vil jeg fortsætte med at tage med mig i mit politiske arbejde, siger Iben Sønderup, der til daglig er gymnasielærer og tidligere blandt andet har været postarbejder og pædagogmedhjælper.

Se: Det er fint med kampvalg

Lykkedes det hende at vinde valget og senere borgmesterkæden, vil hun blandt andet sætte fokus på lavenergiboliger og nye boligformer, ligesom hun vil skabe flere vidensarbejdspladser især på naturområdet.

Kandidater til posten som spidskandidat har en frist indtil den 31. december 2014 til at melde deres kandidatur.

- Jeg har selvfølgelig fortalt Torben Hansen det. Vi har et udmærket samarbejde, så der er ikke noget nag mellem os. Jeg forventer en ordentlig demokratisk proces, siger Iben Sønderup.

Iben Sønderup har i årene 2007-2012 været folketingskandidat for Socialdemokraterne i Favrskovkredsen. Hun har været medlem af Randers Byråd siden byrådsvalget d. 19. november 2013, og hun er medlem af miljø- og teknikudvalget