Jeans til store afrikanske numser

Randersfirma laver combowbukser, der tager højde for, at nogle kvinder har særligt store numser.

Foto: Flickr

Kvinder med afrikansk baggrund har - som alle andre - ofte svært ved at finde jeans, der sidder rigtigt. Men blandt afrikanere i Danmark skulle det angiveligt være særligt svært at finde moderigtige jeans, der har plads til numsen.

Designer Jens Christian Schildberg Østergaard fra Laurbjerg lidt vest fra Randers har i gennem mange år haft venner med afrikanske rødder.

I det stille har han gået og undret sig over, hvorfor der ikke er nogen som fremstiller afrikanske jeans, der passer til afrikanske numser. En dag for tre et halvt år siden, da han var ude at shoppe med sin kæreste, der er fra Tanzania, fandt parret ud af, at det var en opgave for Jens Christian.

- Jeg kiggede på hende, imens hun var ved at prøve bukser. Og så ser jeg, hvordan bukserne danner en fold og ikke slutter ordentlig til i kanten. Det blev for alvor starten til, at jeg gik i gang med at designe en anden pasform end den, de europæiske jeans har, fortæller Jens Christian Schildberg Østergaard.

Engagement i Afrika

Udover at sælge bukserne til afro-europæere er det målet at få sat både produktion og salgsapparat op på det afrikanske kontinent. Ideen er at etablere en eller flere systuer i Afrika.

- Det kunne fx være i Tanzania, hvor min bedre halvdel kommer fra. Her vil det være målet at skabe arbejdspladser, som kan hjælpe kvinder ud af deres fattigdom, siger Jens Christian.

Udover Tanzania har han også kig på Uganda og et muligt partnerskab via initiativet Randers Millennium.

- Jeg synes bestemt, at det lyder interessant. Nu kan kun tiden vise, hvilke muligheder der lader sig realisere", siger Jens Christian Schildberg Østergaard.

Se mere i aftenens nyhedsudsendelser på TV 2 | ØSTJYLLAND