Janni frygter det hver dag: Fredag skete ulykken

Der bør gøres noget ved krydset ved Over Fussing, mener Janni Mølgaard Mortensen, der flere gange er stødt på krøllede vejskilte, biler i grøften og deciderede biluheld.

Opdateret kl 15.23: Artiklen er opdateret med Frederik Thomsens beskrivelse af ulykken, som han var en del af. 

Jeg tænker: 'nu er det sket igen'.

Ordene kommer fra Janni Mølgaard Mortensen, der hver dag kører fra Ålum til Øster Bjerregrav nordvest for Randers, for at aflevere og hente sine børn i daginstitution. 

Men turen får hårene til at rejse sig i nakken på hende. 

Når hun skal dreje fra Viborgvej og til venstre på Grovebakkevej, føler hun sig på ingen måde tryg. 

- Der er et sving lige inden, så man ser faktisk ikke, hvis der er nogen, der holder stille, indtil det nærmest er for sent, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND. 

quote Hver gang jeg holder der, holder jeg konstant øje i mit bakspejl og sørger for, at hjulene peger ligefrem.

Janni Mølgaard Mortensen, Ålum

Viborgvej har ingen drejebane ned til Grovbakkevej, der flittigt benyttes, da den fører ned til naturperlen Fussingø. 

- Hver gang jeg holder der, holder jeg konstant øje i mit bakspejl, og sørger for, at hjulene peger ligefrem, så jeg ikke holder det mindste skævt på kørebanen, siger hun og fortsætter: 

- Og hvis jeg i bakspejlet kan se, at nogle kommer kørende for hurtigt bagfra, sørger jeg for at komme hurtigst muligt væk derfra. 

Fredag skete der så det, Janni Mølgaard Mortensen længe har frygtet, da fire biler var involveret i en alvorlig ulykke i krydset. Hun var ikke selv involveret i ulykken, men holdt selv i krydset ti minutter inden ulykken skete, hvorfor hun efterfølgende af naboen blev spurgt, om hun var uskadt.

Janni Mølgaard Mortensen mener, der burde være en svingbane til bilister, der skal dreje til venstre
Janni Mølgaard Mortensen mener, der burde være en svingbane til bilister, der skal dreje til venstre

'Jeg er rystet'

24-årige Frederik Thomsen fra Randers blev påkørt i ulykken. Han og hans kæreste holdt stille og ventede på at dreje til venstre mod Fussingø i hendes Citroën C1, da de blev påkørt bagfra. 

Ifølge Frederik Thomsen kom en yngre mand kørende og påkørte én bil, der blev skubbet op i kærestens Citroën, inden den unge bilist fortsatte over i det modkørende spor og ramte en bil frontalt. 

Frederik og hans kæreste er sluppet uden større skader, men tankerne om, hvor galt det kunne være gået, fylder meget lørdag. 

- Vi har svært ved det. Min kæreste er meget påvirket, og hun har ikke lyst til at sætte sig ind i en bil lige nu, siger Frederik Thomsen. 

Frederik Thomsen med sin søn.
Frederik Thomsen med sin søn.

Han er uddannet i brandvæsenet, men ulykken har også påvirket ham.  

- Jeg er rystet. Det skete ud af ingenting, og det var rigtig mange biler på en gang, siger han.

I 2015 døde en motorcyklist, da han overhalede en personbil, der drejede til venstre. Det skete ikke langt derfra.  

Derudover beretter Janni Mølgaard Mortensen om, at hun i de tolv år, hun har boet i området, har oplevet flere krøllede vejskilte og biler i grøften ved krydset. 

Også naboerne i byen Ålum har ifølge Janni Mølgaard Mortensen ytret bekymring for at holde i krydset. Nogle vælger simpelthen at tage en omvej for at undgå den.

Drejebane kan være løsningen

Selv blev Janni Mølgaard Mortensen påkørt i krydset for et par år siden. 

- Jeg havde alle mine fire børn med i bilen, og kan se i bakspejlet, at bilisten bagved ikke tager farten af. Hun rammer min kofanger og kører videre, og selvom der ingen skade skete på os, ryster jeg stadig ved tanken om, hvad der kunne være sket, siger hun. 

I alt kom fire biler til skade i ulykken
I alt kom fire biler til skade i ulykken Foto: Øxenholt Foto

Selv ser hun gerne, at der bliver gjort noget ved usikkerheden i krydset. Og løsningen ligger tilmed ganske ligetil, mener hun.

- Det ville være oplagt med en venstresvingsbane, altså en drejebane, foreslår Janni Mølgaard Mortensen og fortsætter:

- Da en rasteplads ligger i højre side af vejen, vil der være god plads til det. 

Frederik Thomsen kommer sjældent ved Fussingø, men han deler Janni Mølgaard Mortensens opfattelse. 

- Der er ikke noget sted, man kan holde for at dreje. Hvis man ikke er opmærksom, så kan det virkelig gå galt. Der burde laves noget mere sikkerhed derude, siger han til TV2 ØSTJYLLAND. 

Mandag fortæller Østjyllands Politi, at man har sigtet en person i forbindelse med ulykken fredag.

Det drejer sig om en 20-årig mand fra Hobro. Han er sigtet for ikke at have holdt nok afstand til den forankørende, lyder det fra politiet.