Jagter EM-medaljer

Flere danske talenter står på spring til at jagte EM-titler, når der i weekenden 16. - 17. maj er EM i motocross på Honda Park i Randers.

Mikkel Haarup fra Randers Motor Sport spås af landstræneren til at have gode vinderchancer til EM på Honda Park. Foto: Pressefoto Randers Motor Sport

Der bliver gasset godt op på Honda Park lidt uden for Randers, når der er i weekenden 16.-17. maj dystes om EM-titlen for juniorer og de firehjulede Quad-crossere.

Omkring 100 af Europas bedste motorcrosskørere deltager.

Lørdag er der tidskvalifikation, hvor kørerne kæmper om de eftertragtede startpladser til søndagens ræs.

Silkeborgenseren Mikkel Haarup går efter at vinde den danske afdeling af gruppens EM-kvalifikation, så han kan have den bedste placering til den endelige finale i Letland.

- Mikkel Haarup er et rigtigt godt bud på en europamester. Han har virkelig fundet formen og arbejder også hårdt for det. Han kommer helt sikkert til EM-finalen i Letland, som samlet vinder af Nord/Vest-gruppens EM-afdelinger, siger den danske landstræner Mikkel Caprani i en pressemeddelelse.

Han er selv er tidligere europamester og mange gange dansk mester.

I den såkaldte Quad-afdeling stiller Randers Motor Sport blandt andet op med den 18-årige Sebastian Michelsen fra Skanderborg. Han ligger i år nummer to i den samlede DM-stilling, og han vandt DM-guld både i 2012 og 2013.

Motocross er stadig en lille sport i Danmark, men i de senere år har man arbejdet målrettet på at udvikle de unge talenter.

Randers, der er en af Danmarks 12 Team Danmark Kommuner, har eksempelvis prioriteret sportsgrenen i deres talentarbejde, og den lokale klub Randers Motorsport har flere af de helt store talenter, som er på vej frem.