Jacob Haugaard græd, da han sang for udsatte: - Jeg føler, det er tæt på mig

Jacob Haugaard optrådte på ferielejr for udsatte - og oplevelsen satte følelserne i gang hos den tidligere alkoholiker

01:58

VIDEO: Jacob Haugaard var såkaldt kvartalsdranker frem til 1992, hvor han endegyldigt droppede alkoholen.

'Jeg lever i en jungle, der er er ingen vej tilbage / vi kommer for at bære dig hjem.
Vi kan alle blive ramt af overbalance / vi kommer for at bære dig hjem.
Når manden ligger ned, så send en ambulance / vi kommer for at bære dig hjem.'

Læs også Gunnar og Marie lever sammen – hver for sig

Den landskendte komiker Jacob Haugaard sang for, da der blev sunget fællessang på Ferie Camp i Randers.

Ferie Camp er en tiltrængt ferie for 1500 socialt udsatte og deres børn på Langvang Idrætscenter i uge 28.

01:58

VIDEO: Noah Samara Dalagaard er med egne ord kun vokset op med vold og vanrøgt. Se et tv-indslag fra Ferie Camp her.

Luk video

- Det her forstår jeg

66-årige Jacob Haugaard, der blandt meget andet er kendt for Jydekompagniet og som jadak-buskontrollør sammen med Finn Nørbygaard, har selv kæmpet med et massivt alkoholmisbrug tidligere i sit liv.

Den folkekære komiker, der også kan skrive folketingsmedlem på CV'et, har tidligere fortalt, at han var så langt ude, at han overvejede at tage sit eget liv på grund af sit alkoholmisbrug. 

Læs også Lars kørte galt på motorcykel - i år har 11 mistet livet på to hjul

Alkoholmisbruget strakte sig over 23 år og var tæt på at ødelægge alt, der var godt i Jacob Haugaards liv. 

Af samme grund blev han rørt til tårer under fællessangen i et stort telt.

Jeg skal bare række hånden ud og tage den første, så hænger jeg også derude.

Jacob Haugaard, multikunstner, tidligere alkoholiker

- Jeg skulle lave det singback, og det var til al held, for jeg begyndte faktisk at stå og tude og specielt i slutningen, hvor man synger 'giv os en ekstra chance / vi kommer for at bære dig hjem'.

Selvom det er mange år siden, Jacob Haugaard drak sin sidste øl, føler han et tæt bånd til de mange, der kæmper med et misbrugsproblem på ferielejren.

- Jeg skal bare række hånden ud og tage den første, så hænger jeg også derude. Det her føler jeg er tæt på mig.  Det her forstår jeg, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

00:36

VIDEO: Her kan du få en lille smag af sangen, som Jakob Haugaard har lavet sammen med blandt andre Michael Falch og Rock Nalle. 

Luk video

Et pusterum fra livet som udsat

En anden kunstner, der onsdag optrådte i teltet, er Jes Holtsø, der i en tidlig alder blev kendt som Børge i filmene om Olsen Banden. Han har nu været clean i snart 30 år efter et omfattende misbrug af narkotiske stoffer.

Sammen med en masse andre aktiviteter og sociale oplevelser, er det meningen, at musikernes baggrund kan være med til at inspirere deltagerne på Ferie Camp til at lave ændringer i deres liv.

Jacob Haugaard overraskede alt og alle, da han i 1994 blev valgt ind i Folketinget som løsgænger. Foto: Ernst van Norde - Ritzau Scanpix

- Det har en særlig betydning for de socialt udsatte at kunne være med på Ferie Camp. Vi ved, at det for flere af dem er højdepunktet på året. Vi ser arrangementet som et springbræt, hvor man som deltager får et pusterum, som kan give plads til at tænke over et nyt perspektiv på sit liv, siger Cliff Kaltoft, der er sekretariatschef for Landsforeningen af Væresteder.

Om Ferie Camp og Udsatte Legene

 • Ferie Camp er et ferietilbud til socialt udsatte og deres børn.
   
 • Deltagerne kan være med til en lang række forskellige ferieaktiviteter, som fx fælles udflugter, musik, dans, sport, leg, kreative aktiviteter og meget mere.
   
 • Udsatte Legene er et stort idrætsstævne for socialt udsatte. Det gennemføres af LVS´ idrætsorganisation Sport for Livet.
   
 • Under Udsatte Legene kan man deltage i forskellige idrætsdiscipliner, blandt andet fodbold, badminton, petanque og høvdingebold.
   
 • Deltagerne på Ferie Camp og Udsatte Legene er værestedsbrugere. De har sociale problemer som fx misbrug, hjemløshed, kriminalitet, helbredsproblemer, psykiske problemer, økonomiske problemer, ensomhed, ledighed og andet. Ofte en kombination af disse.
   
 • Ved Ferie Camp og Udsatte Legene er der plads til alle. Det foregår på deltagernes præmisser og med ganske få regler. Dog er der kontrol med indtagelse af rusmidler.

Kilde: Randers Kommune