Indtørrede madvarer og cigaretskodder på gulvet: Bageri får bøde på 10.000 kr.

Et bageri i Randers har modtaget en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner for ikke at have godt nok styr på hverken hygiejne eller anmærkning af færdigpakket emballage.

Bageriet producerer og leverer blandt andet fladbrød, men der er ikke tale om en fysisk butik. Genrefoto. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix

Cigaretskodder og indtørret brød på gulvet. Indtørrede dejrester på røremaskinen. Og en dieselkørende varevogn, der uden afskærmning står parkeret i direkte forbindelse med bageriet.

Det var blandt andet hvad der mødte kontrollanter fra Fødevarestyrelsen, da de lagde vejen forbi Randers Bageri på Industrivej i Randers.

Læs også Sorte belægninger, spindelvæv og insekter: Kendt restaurant får sur smiley

Forholdene er beskrevet i en nyligt udgivet rapport, hvor det også fremgår, at bageriet har modtaget en bøde på 10.000 kroner.

- Der er rettet op på det siden besøget, så der er ikke det store i det. Vi har styr på det igen, siger den daglige leder af bageriet, Abdullah Zetar, til TV2 ØSTJYLLAND.

Der er ikke tale om en fysisk butik, men et industribageri beliggende på Industrivej i Randers. Foto: Google Street View

Fladbrød pakket med emballage fra ophørt virksomhed

'Det indskærpes, at fødevarer i alle led skal beskyttes mod forurening', og 'at lokaler, hvor der findes fødevarer, skal holdes rene', skriver Fødevarestyrelsen i rapporten.

Ved varevognen fandt kontrollanterne også 4 kasser med 10 pakker færdigpakket fladbrød i pakket emballage. Emballagen kom dog fra den ophørte virksomhed, Aarhus Bageri på Grimmhøjvej 7 i Brabrand.

Virksomhedens repræsentant ved kontrolbesøget har oplyst over for kontrollanterne, at pakkerne fremover vil blive forsynet navn og adresse på Randers Bageri frem for den ophørte virksomheds.

Læs også Kæmpe batterier i kælderen gør golfklub grønnere

Brødene var desuden pakket i emballage, hvor der ikke var oplyst holdbarhedsmærkning.

På kontrolbesøget blev det også indskærpet over for bageriet, at der er flere steder, hvor eventuelle skadedyr kan få adgang til produktionen.

Virksomheden bemærker, at man får lukket huller ved porte og riste, hvor skadedyr kan få adgang udefra og via kloakken.