Indsamling: Sæt dit kryds og aflever din brille

De seks Lions-klubber i Randers Kommune opstiller indsamlingsbokse til briller ved alle valgsteder i kommunen

Når randrusianerne skal til valgurnen ved kommunalvalget den 21. november, er det ikke kun et kryds ud for deres foretrukne parti og kandidat, de kan aflevere.

Lions Club i Randers står nemlig klar og tager imod de briller, som vælgerne ikke længere kan bruge. 

- Der er mange mennesker over hele verden, der ikke har samme mulighed for at komme til øjenlægen eller købe briller, som vi har her i Danmark. Derfor vil vi gerne give de briller, som danskerne ikke længere kan bruge, nyt liv hos dem der har brug for dem, siger Ole Klejs Hansen, formand for Lions Club Randers til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er særligt Afrika og Latinamerika, der er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller får hvert år nyt liv verden over. 

Brillens rejse til et nyt liv

Når brillerne er havnet i indsamlingsboksene, bliver de sendt til opmåling hos en produktionsskole på Falster. Her sorterer skolens elever brillerne. De bliver vasket, målt op og styrken noteres.

quote Der er mange mennesker over hele verden, der ikke har samme mulighed for at komme til øjenlægen eller købe briller, som vi har her i Danmark.

Ole Klejs Hansen, formand for Lions Club Randers

Brillerne pakkes dernæst i kasser med 50 briller af samme styrke og bliver sendt afsted.

På modtagerstedet sørger proffesionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions-medlemmer for at finde de rette briller, til dem der har brug for det. 

Ved sidste valg indsamlede Lions Club mere end 16.000 par briller landet over. Den rekord håber Ole Klejs Hansen, at klubberne kan slå til kommunalvalget.

- Vi har mulighed for at komme i kontakt med en stor mængde mennesker, da mange jo skal stemme. Så det er helt oplagt, at vi sætter indsamlingsbokse op til folkeafstemningerne, fortæller han. 

Der indsamles også briller på en del valgsteder i Norddjurs, Favrskov og Silkeborg Kommune. Lions Club opfordrer vælgerne til at tjekke de lokale lionsklubbers hjemmesider og Facebooksider samt lokalaviserne, for at finde det nærmeste valgsted, hvor Lions Club indsamler briller. 

politibil

Politiet har fundet gerningsmand ved røveri i Kvickly

96f50bfe-ee7a-4c4d-a549-2f3b20c5c7f8

Antal indlagte falder, men stor genåbning vil være "leg med ilden", advarer overlæge

IMG_9036

play Kæmpe sten i Gudenåen skaber debat: - Det er jo fuldstændig galimatias

Vaccine dosis.

Bopæl har betydning for vaccinetid: Region vil nu genoverveje kriterier

Vaccine

Vaccineeksperiment forløb gnidningsfrit

Jakob Ellemann-Jensen

Ellemann vil åbne til maj efter vaccination af alle over 50 år