Indsamling: Sæt dit kryds og aflever din brille

De seks Lions-klubber i Randers Kommune opstiller indsamlingsbokse til briller ved alle valgsteder i kommunen

Lions Club indsamler brugte briller ved kommunalvalget den 21. november. Brillerne får nyt liv verden over. Foto: Arkiv

Når randrusianerne skal til valgurnen ved kommunalvalget den 21. november, er det ikke kun et kryds ud for deres foretrukne parti og kandidat, de kan aflevere.

Lions Club i Randers står nemlig klar og tager imod de briller, som vælgerne ikke længere kan bruge. 

- Der er mange mennesker over hele verden, der ikke har samme mulighed for at komme til øjenlægen eller købe briller, som vi har her i Danmark. Derfor vil vi gerne give de briller, som danskerne ikke længere kan bruge, nyt liv hos dem der har brug for dem, siger Ole Klejs Hansen, formand for Lions Club Randers til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også Hærværk mod valgmateriale: - Jeg er vred og frustreret

Det er særligt Afrika og Latinamerika, der er på modtagerlisten. Over 30.000 par briller får hvert år nyt liv verden over. 

Brillens rejse til et nyt liv

Når brillerne er havnet i indsamlingsboksene, bliver de sendt til opmåling hos en produktionsskole på Falster. Her sorterer skolens elever brillerne. De bliver vasket, målt op og styrken noteres.

Der er mange mennesker over hele verden, der ikke har samme mulighed for at komme til øjenlægen eller købe briller, som vi har her i Danmark.

Ole Klejs Hansen, formand for Lions Club Randers

Brillerne pakkes dernæst i kasser med 50 briller af samme styrke og bliver sendt afsted.

På modtagerstedet sørger proffesionelle øjenlæger eller trænede frivillige Lions-medlemmer for at finde de rette briller, til dem der har brug for det. 

Ved sidste valg indsamlede Lions Club mere end 16.000 par briller landet over. Den rekord håber Ole Klejs Hansen, at klubberne kan slå til kommunalvalget.

Læs også Det er nu du skal kæmpe for din mærkesag: Politikerne lytter

- Vi har mulighed for at komme i kontakt med en stor mængde mennesker, da mange jo skal stemme. Så det er helt oplagt, at vi sætter indsamlingsbokse op til folkeafstemningerne, fortæller han. 

Der indsamles også briller på en del valgsteder i Norddjurs, Favrskov og Silkeborg Kommune. Lions Club opfordrer vælgerne til at tjekke de lokale lionsklubbers hjemmesider og Facebooksider samt lokalaviserne, for at finde det nærmeste valgsted, hvor Lions Club indsamler briller.