Ildsjæle bag flodbad smider håndklædet i baljen: Politikerne kæmper stadig

På grund af manglende politisk opbakning til havnebadet i Randers smider initiativtagerne nu håndklædet i ringen. Politikerne håber, at de kommer på banen igen

Tegningerne til Flodbadet Randers lå allerede klar. Foto: Illustration: Randers Arkitekten

I næsten to år har 35 frivillige ildsjæle fra erhvervslivet, kulturlivet og private hjem arbejdet på at få et havnebad i Randers. Men nu har de valgt at stoppe projektet.

- Vi har haft løbende dialoger med politikerne og efterspurgt opbakning, men nu har vi valgt at nedlægge os, fordi der ikke er politisk opbakning. Det er trist på Randers’ vegne. Vi havde aldrig brugt så meget tid på det, hvis vi ikke havde troet på det, siger Morten Arnesen, der er formand for Flodbadet Randers’ bestyrelse, til TV2 ØSTJYLLAND.

Sådan skulle Flodbadet se ud. Foto: Illustration: Randers Arkitekten

Randers har ikke økonomi til Flodbadet lige nu 

For at projektet kunne blive en realitet, har det nemlig været afhængig af, at kommunen vil varetage driften af Flodbadet.

Men da pengene ikke hænger på træerne i Randers Kommune, så har det endnu ikke været muligt, fortæller Frank Nørgaard (DF), der er formand for Miljø- og Teknikudvalget i Randers Kommune.

Læs også Havnebad i Randers er tættere på at blive realitet

- Jeg ved ikke, om man kan sige, der ikke har været politisk opbakning. Vi har en svær økonomi, og der skal være et flertal for den ekstra omkostning. Hvis vi havde økonomi til det, så havde vi gjort det, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Kunne ikke lade fondene vente længere

Alle beskrivelser, tegninger og budgetter for Flodbadet Randers lå ellers klar til, at havnebadet kunne blive en realitet. De havde desuden skaffet tre store fonde, som var med på ideen, men til dem har de nu været nødsaget til at sige, at det ikke kan lade sige gøre.

Læs også Ikke kun i Aarhus: Østjyske byer med planer om havnebade og søbade

- Vi kan ikke blive ved med at holde dem hen. Vi har allerede holdt nogle af dem hen i et helt år. I januar sendte vi de færdige planer ind til byrådet, men for at komme videre, så skal byrådet synes, det er en god ide, siger Morten Arnesen.

Sådan skulle Flodbadet se ud oppe fra. Illustration: Randers Arkitekten

Politikerne håber fortsat på et havnebad 

Formålet med flodbadet er, at man i højere grad udnytter det vand, som løber gennem Randers til at lave et attraktivt samlingssted i byen.

- Vi kan jo se fra andre byer, at det tiltrækker mennesker og liv, siger Morten Arnesen.

Jeg håber ikke, at projektet forsvinder helt væk. Det ville være et stort plus for Randers og oplandet, hvis vi kunne få sådan et friluftsbad. 

Frank Nørgaard (DF), formand, Miljø- og Teknikudvalget, Randers Kommune 

Og det formål har politikerne sådan set hele vejen igennem været enige i. Derfor håber de, at de mange ildsjæle måske vil give projektet et halvt eller helt år mere, så byrådet har lidt tid til at finde penge i budgettet.

- Jeg håber ikke, at projektet forsvinder helt væk. Det ville være et stort plus for Randers og oplandet, hvis vi kunne få sådan et friluftsbad, siger Frank Nørgaard.