Ikke længere en ghetto

Boligområde fjernet fra omstridt liste

Foto: Google Street View

Området omkring Glarbjergvej i Randers optræder ikke længere på listen over særligt udsatte boligområder i Danmark.

Det kom frem i dag, da Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter offentliggjorde en ny udgave af listen.

Derved har Østjylland en ghetto mindre. Tilbage er Sundparken i Horsens, Højvangen i Skanderborg og Aarhus-områderne Gellerupparken, Bispehaven og Trigeparken.

Formanden for Randers Bolig, Jan Guldmann, er glad for dagens udmelding. Han mener ikke, at listen over udsatte boligområder - også kaldt ghettolisten - er et brugbart værktøj for nogen.

Hvis det stod til ham, skulle det være boligforeningerne, der selv henvendte sig til kommunen og bad om hjælp:

- Jeg er glad for, vi er kommet af listen. Det giver ikke mening at klassificere noget som et problem, når folk ikke selv oplever problemer, siger Jan Guldmann fra Randers Bolig til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Ghettolisten opgøres på baggrund af fem kriterier, hvoraf mindst tre skal være opfyldt.

Se: Tilfældighed bag ghetto-stempel

De fem kriterier handler om tilknytning til arbejdsmarkedet, antallet af indvandrere og efterkommere fra ikke-vestlige lande, antal dømte for overtrædelse af straffeloven, våbenloven og lov om euforiserende stoffer, uddannelsesniveau og indkomst.

- Det er horribelt at kalde et område for ghetto, fordi det opfylder nogle kriterier, siger Jan Guldmann fra Randers Bolig.

Han fortsætter:

- Hvis man skulle være grov, så skulle plejehjem eller områder med mange ældre også på listen. Der bor der for eksempel mange uden tilknytning til arbejdsmarkedet.

Ifølge Jan Guldmann fra Randers Bolig har Glarbjerg-området flere gange stået på vippen mellem at komme på eller falde af listen

Glarbjerg-området dækker over Glarbjergvej, Glentevej, Falkevej og Nørrebrogade i det nordlige Randers.