Ikke kun i Silkeborg: Også Randers føler sig overset

Der skal stå Randers på flere skilte langs motorvejen, mener Randers-borgmester Claus Omann Jensen (V)

02:19

Det er ikke kun i Silkeborg, at de føler sig oversete, når det kommer til bynavne på motorvejsskilte.

Også i Randers er man træt af, at bynavnet er blevet overtrumfet af Aalborg på de store motorvejsskilte.

- Randers er en fantastisk by. Den sjette største i Danmark, så den skal selvfølgelig også på landkortet – også på motorvejen, siger Claus Omann Jensen (V), borgmester i Randers Kommune.

Søndag fortalte vi her på TV 2 | ØSTJYLLAND, at borgmesteren i Silkeborg er træt af, at byen nærmest helt er forsvundet fra skiltene til fordel for Herning på den nye motorvej, som blandt andet løber direkte igennem byen.

- Det er dårlig service i forhold til turister, sagde Steen Vindum (V), borgmester i Silkeborg Kommune søndag.

Og i Randers er borgmester-kollegaen enig, og han melder sig også ind i kampen for, at det ikke kun er byerne i enden af motorvejene, der primært skal optræde på skiltene langs de trafikerede veje.

Læs også Silkeborg er blevet erstattet af Herning på motorvejen

Kommer man sydfra skal man køre mod Aalborg, og kommer man nordfra skal man køre mod Aarhus – hvis man skal til Randers vel og mærke.

- For os, der tager turen dagligt, betyder det ikke alverden, men mange mennesker, der måske kigger fordi for første gang, skal vi da byde hjerteligt velkommen, og de skal ikke gætte sig til, hvordan de kommer til Randers gennem en skiltning til Aalborg, siger Claus Omann Jensen, der mener, at der er god plads til syv ekstra bogstaver på skiltene.

- Jeg så gerne, at man gør, som man har gjort eksempelvis ved Fredericia. Når man her kommer sydfra og skal op mod Vejle, så står der både Vejle og Aarhus på skiltene, siger borgmesteren.

Læs også 1 million biler har kørt på Silkeborg-motorvejen

For fem år siden fik Randers sit navn på nogle skilte langs motorvejen, når man nærmer sig byen, men det er ikke godt nok, mener Claus Omann Jensen.

- Det handler om, at der, hvor man skal tage beslutningen om, hvorvidt man skal køre til højre eller venstre, er det rart at vide, at hvis du kører til venstre, så kommer du rent faktisk til din destination, uden at du skal gætte dig til, at du skal køre mod en destination længere fremme, siger han.

Det er Vejdirektoratet, der har ansvaret for skiltene på motorvejene. Og her oplyser man, at skiltene bliver opsat efter faste regler, men at kommunerne er velkomne til at henvende sig, hvis de er utilfredse. Men Vejdirektoratet vil dog ikke på forhånd love, at noget bliver ændret af den grund.

Du kan se mere om skiltene i videoen øverst på siden.