I aften lyser Randers grønt: - For håb og forår

Hundredvis af grønne spots vil fredag oplyse træer, bygninger og pladser i Randers. Installationerne skal skabe eventyrlige rum og stemninger under corona-nedlukningen.

Nedlukningen af kulturlivet har sat gang i fantasien hos Randers Teater. 

Her har souschef Tine Eibye grublet gevaldigt over, hvordan man kan lave et kulturarrangement, der ikke bliver aflyst, flyttet eller på anden vis går i vasken på grund af coronapandemien.

I aften forløses resultatet af grublerierne. Her vil hundredevis af spots oplyse minimum 80 træer og 50 bygninger, tårne med mere. Lyset skal skabe eventyrlige rum og stemninger rundt omkring i byen.

Vil give borgerne en glad oplevelse

Projektet har fået navnet 'Randers Lyser Grønt'.

- Grønt for håb og forår, siger Tine Eibye til TV2 ØSTJYLLAND. Hun har udviklet idéen sammen med Eventfirmaet EnoVent og Bambi Udlejning.

- Grøn er jo håbets og forårets farve. Og når vi oplyser træer, bygninger, broer, tårne, vinduer og meget andet i og omkring Randers centrum, håber vi, at en masse Randers-borgere får en sjov og flot oplevelse til fods, på cykel eller i bil. Alle kan være med, siger Tine Eibye.
- Grøn er jo håbets og forårets farve. Og når vi oplyser træer, bygninger, broer, tårne, vinduer og meget andet i og omkring Randers centrum, håber vi, at en masse Randers-borgere får en sjov og flot oplevelse til fods, på cykel eller i bil. Alle kan være med, siger Tine Eibye. Foto: Randers Lyser Grønt

- Vi havde lyst til at give borgerne en glad oplevelse. Vi vidste, vi skulle gøre noget med lys, og så skulle vi bare finde ud af, hvilken farve det skulle være. Og grøn er en dejlig farve, siger Tine Eibye.

Butikker er med på legen

Hun fortæller, at projektet er blevet godt modtaget af andre oplevelsesudbydere, uddannelsesinstitutioner og private virksomheder. Også Randers Kommune bakker op om projektet.

En af de forretninger, der også vil iklæde sig den grønne farve fredag aften, er B&O Randers. Det fortæller indehaver Søren Hornemann til TV2 ØSTJYLLAND:

- Jeg synes, idéen er rigtig fin, også fordi det giver lidt opmærksomhed. Det er en måde at vise, at vi er her.

B&O Randers er med, når byen lyser grønt fredag aften.
B&O Randers er med, når byen lyser grønt fredag aften.

- Grøn er jo håbets farve, så jeg ved snart ikke, hvilken farve man ellers skulle have valgt. Jeg synes, det er den helt rigtige farve, siger Søren Hornemann.

TV2 ØSTJYLLAND sender live i nyhederne 19.30

Randers Lyser Grønt vil afvikles fra mørkets frembrud fredag og fortsætter til søndag aften denne weekend

Hvis du vil se, hvordan Randers tager sig ud i grønt, kan du følge med i nyhedsudsendelsen kl. 19.30, hvor TV2 ØSTJYLLAND sender live fra Randers.

Vaccine dosis.

Professorer tror på behov for at skulle revaccinere mod corona

Mia Vester, kroniker

25-årig kroniker frygter at rykke bagud i vaccinekø: - Det er et hårdt slag

Mette Frederiksen i Israel

liveblog COVID-19 LIVE: Frederiksen: Godt hvis skolebørn kan teste sig selv

Lone Abildtrup

play Lone er dødssyg og fanget i vaccinationskaos: Tilbudt "forkert" vaccine

AGF bronzemedaljer bronze fans fan tilskuere Ceres Park

Nyt forsøg vil sende 30.000 tilskuere på stadion

Nordby Overdrevsbakker Samsø

Boligsalg eksploderer på Samsø