Hvidsten-roller er på plads

Både kendte og nye navne på rollelisten

Navnene på skuespillerne til den kommende film om Hvidsten-gruppen nord for Randers blev offentliggjort ved et pressemøde i dag

Lederen af Hvidsten gruppen, kromanden fra Hvidstenkro Marius Fiil og Gudrun Fiil, hans kone, spilles af Jens Jørn Spottag og Bodil Jørgensen, Niels Fiil spilles Thomas Ernst, Tulle Fiil spilles Marie Bach Hansen, hendes mand Peter spilles af Jesper Rienfen Stahl, der er film debut til Laura Winther Møller 15 år som Gerda Fiil og Mia Ejlerskov 14 år som Bitten Fiil. Laura er fra Ålborg og Mia er fra Skødstrup.

Det er både kendte ansigter og nye ansigter i filmsammenhæng. Af andre store roller kan nævnes Bjarne Henriksen som dyrlægen Albert Iversen, Anne Louise Hassing, dyrlægens kone, Jesper Asholdt er Thorup Petersen, lægen fra Randers, der var med til at få Marius Fiil til at danne gruppen, Mads Wille er Ole Geisler, SOE agenten, der var leder af nedkastningen i Jylland. 50 spillere er der med i filmen om Hvidsten Gruppen.

Samlet budget på 24 mio. kr.
Det Danske Filminstitut støtter filmen med 6.9 millioner kr. og TV 2 Danmark støtter med 5 millioner kr. Det samlede budget er på 24. millioner kr.

Anne Grethe Bjarup Riis er valgt som instruktør i samarbejde med Anders Refn, der er teknisk instruktør. Anders Refn har flere gange arbejdet sammen med Lars von Trier og står også for filmens klipning. Morten Bruus er fotograf. Peter de Neergaard er scenograf.

Manuskriptet er skrevet af Ib Kastrup og Jørgen Kastrup. Regner Grasten producerer og optagelserne starter  den 22.  august, og der er premiere over hele landet den 1. marts 2012.

Hvidsten Gruppen, en af besættelsestidens berømteste illegale grupper var kernejysk. Hvidstengruppen lever i eftertidens minde med en næsten mytisk glans. Det skyldes, at henrettelserne ramte en enkelt familie og en lille lokalbefolkning usædvanlig hårdt men nok også, at gruppens medlemmer fremtrådte som udtryk for en stærk og sej urdansk oprindelighed.