Hvidsten-gruppen 2 på vej: Kroejeren vil være klogere på sin families historie

Forarbejdet til efterfølgeren på biografhittet Hvidsten Gruppen er i fuld gang. Kroejeren glæder sig til at blive klogere på familiens historie.

I begyndelsen af januar kom det frem, at man i foråret 2020 skal i gang med filmoptagelserne til en 2’er om Hvidsten Gruppen fra området omkring Hvidsten Kro nord for Randers.

Det glæder kroejer på Hvidsten Kro Søren Kjul Fiil Patch. Kroen oplevede nemlig en enorm stigning i antallet af gæster, efter den første film havde præmiere i 2012. Noget, som man håber, gentager sig, når 2’eren har præmier til næste år.

- Man vil jo altid gerne have lidt mere gang i forretningen. Det er jo en gammel bygning, så der er altid noget at bruge pengene til her. Så på den måde håber vi da, at det giver et boost igen, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

VIDEO: Få en rundvisning på Hvidsten Kro. 

Klogere på familiens historie

Men i virkeligheden er det ikke kun forretningsmæssigt, at Søren Kjul Fiil Patch glæder sig.

2’eren i serien kommer nemlig til at handle om de efterladte til især Fiil-familiens modstandsfolk, som blev henrettet i den første film.

- Jeg synes, det er dejligt, at der kommer en film, der ligesom kan fortælle lidt om, hvordan de havde det. Min mormor lukkede altid af, når man spurgte hende, hvordan hun havde oplevet det og havde ikke så meget lyst til at snakke om det. På den måde bliver det spændende for mig at se, hvordan hun har haft det, forklarer Søren Kjul Fiil Patch.

Forarbejdet allerede i gang

Kroejeren glæder sig til at blive endnu klogere på familiens historie efter anden verdenskrig. Noget, som han også oplevede ved den første film.

- Da Hvidsten Gruppen blev lavet, var der også nogle ting, der gik op for mig. Hvorfor min mormor havde opført sig sådan, som hun gjorde i det stykke tid, jeg nåede at kende hende, forklarer han.

quote Da Hvidsten Gruppen blev lavet, var der også nogle ting, der gik op for mig. Hvorfor min mormor havde opført sig sådan, som hun gjorde.

Søren Kjul Fiil Patch, kroejer, Hvidsten Kro 

Det er filmproducenten Regner Grasten, der kommer til at stå bag forfølgeren til Hvidsten Gruppen.

- Jeg satser på, at den får premiere til oktober. Det er mig, der ligesom med den første, skriver manuskriptet, og Anne-Grethe Bjarup Riis skal instruere, fortalte Regner Grasten til TV2 ØSTJYLLAND tidligere på måneden.