Hvem skyder straffesparket?

Kamp om bolden

Er det spillerne, der under kampen skal afgøre, hvem der skyder straffespark - eller er det trænerne på bænken, der bestemmer?

I fredagens superligaopgør mod FC Nordsjælland var der kamp om bolden, da Randers FCs Nicolai Brock-Madsen blev tilkendt et straffespark.

Både han og angrebskollegaen Djiby Fall ville skyde fra 11-meterpletten. Det endte med, at Djiby Fall skød straffesparket, efter at han stædigt holdt fast i bolden.

Står det til sportsredaktør på Jyllands-Posten Christian Thye-Petersen bør der på superliganiveau være nogle klare aftaler om, hvem der skyder holdets straffespark.

- Jeg ville til enhver tid foretrækker at vide, hvem der er straffesparksskytte nummer et og to, siger han i tirsdagens udgave af fodboldprogrammet Fodbold med Horup på TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se: Todd: Ingen fast straffeparksskytte

Heldigvis for Randers FC endte det med, at Djiby Fall scorede sikkert på straffesparket. Kronjyderne vandt opgøret med 3-0.

Randers FCs cheftræner, Colin Todd, ser intet problem i, at der under kampene er flere, der kæmper om at få lov til at skyde straffespark.

- Jeg synes, det er alletiders, at der er to eller tre spillere, der vil tage det straffespark. Det viser, at de har tro på egne evner til at lave mål, forklarer han.

Se debatten om Randers-straffesparket i videoen øverst i artiklen. Se desuden hele udsendelsen her.

hest2

play Naturpark beskyldt for misrøgt af heste: Afviser alle anklager

Martin Damgaard

play Naboer vil hive politikere ud i virkeligheden: De skal vide, hvad de stemmer om

IKEA

play Derfor åbner IKEA ikke i morgen

Skærmbillede 2021-02-28 kl. 15.01.43

play Forpremiere: Ny serie følger familie, der har købt en hel zoo

6a0adb77-df5b-46a7-ba2b-27b2740e1419

Eksperter: Over halvdelen af positive lyntest kan være falsk positive

politibil

Politiet uddeler bøder og lukker vandpibecafé i Brabrand