Huslejestigninger og dobbelt løn - Jes og de andre lejere er ikke tilfredse

En markant huslejestigning vækker vrede hos en gruppe lejere på Støvringgaard Kloster i Randers Kommune - ikke mindst fordi lønnen til klostrets forvalter er blevet fordoblet få år tidligere.

Støvringgård Kloster er ikke kun en historisk bygning beliggende i smuk natur. Det er også et lejlighedskompleks for folk over 55 år. 

Én af beboerne er Jes Winther. Han har boet i én af klosterets ni lejligheder i otte år til en husleje på 4.500 kroner om måneden. 

Problemet er bare, at den ikke længere går. 

- Styrelsen har på mødet den 27/11 besluttet, at der skal være en huslejestigning på 12 procent, idet der gennem årerne og på det sidste er påført klosteret ret så mange nye og forskellige driftsomkostninger og stigninger, lyder det fra Jes Winther, der læser op fra den indkaldelse, som han sidste år fik forud for et beboermøde. 

Huslejestigningen vækker vrede

Huslejestigningen vækker undring og vrede hos Jes Winther og flere af de andre beboere. 

For det første fordi årsagen til stigningen i selve varslingen og lejeforhøjelsen er en anden end den beskrevne i indkaldelsen, men også fordi samme bestyrelse for få år siden valgte at fordoble lønnen til stedets forvalter.

Da Randers-politiker Henning Jensen Nyhus fra Socialdemokratiet trådte til som klosterforvalter, steg honoraret til klosterets forvalter fra cirka 72.000 kroner til omkring 152.000 kroner om året – altså mere end en fordobling.

- Alle, der har lidt med boligudlejning at gøre, vil jo nok undre sig over, hvilken forklaring der er for en stigning på 12 procent. Jeg tror, det er ganske uhørt, lyder det fra Jes Winther til TV2 ØSTJYLLAND. 

Se indslaget om sagen her.

Sagen er under behandling i huslejenævnet

Vi har i dag forsøgt at få en forklaring på huslejestigningen fra bestyrelsen på Støvringgård Kloster, men formanden og venstrepolitiker Anders Buhl Christensen ønsker ikke at kommentere sagen, da den lige nu bliver behandlet af huslejenævnet. 

Er det her måske ikke bare et udtryk for, at jeres husleje indtil videre reelt bare har været for lav?

- Det er muligt, men det retfærdiggør jo ikke, at en bestyrelse begrunder stigningen på et andet grundlag end det, som bliver sendt ud. 

- Jeg spurgte, hvad der begrunder den voldsomme stigning, om den er kvalificeret på anden måde, men jeg ved det ikke. Jeg har jo ikke fået noget svar. Og man kan jo sige, at det rager jo heller ikke mig. Eller jo, det gør det jo netop, hvis det er en af grundene til at huslejen stiger, siger Jes Winther.

TV2 Østjylland har også forsøgt at få et svar på, hvad der ligger til grund for forvalterens store lønstigning, men heller ikke det ønsker formanden, Anders Buhl Christensen, at kommentere på, da han mener, at det er et internt anliggende for bestyrelsen.