Hospital: Vi lytter til kritikken

Afgørelse fra Sundhedsvæsenets Disciplinærnævn har ført til ændrede retningslinier i Randers

01:44

1 af 2

En mislykket operation og flere fejl i behandlingsforløbet var i 2013 medvirkende til, at en 79-årig mand afgik ved døden på Regionshospitalet i Randers.

Sagen har betydet, at den afdeling, hvor lægen arbejdede på, Anæstesiologisk afdeling, har været nødt til at stramme op på retningslingerne.

Se også: Kritik af overlæge

Det fortæller den ledende overlæge Lisbeth Kidmose i dag til tv2oj.dk:

- Vi tager det selvfølgelig til efterretning. Vi har vidst et stykke tid, at den ville komme, så vi har haft mulighed for at forberede os.

Sagen, der har ført kritik, er tilbage fra januar 2013. Her døde den 79-årige Bent Hougaard efter flere fejlagtige forsøg på intubering og efterfølgende en operation, der skulle skabe bedre luftvejspassage.

Intuberingsrøret gled op af hans luftrør under operationen og efterlod ham uden ilt i op til 10 minutter.

Se også: Fejl kostede Bent livet

Værktøjskasse i nødstilfælde

Bent Hougaards børn har siden klaget over behandlingsforløbet, og det er den klage, som Sundhedsvæsenets Disciplinærudvalg nu har afgjort.

På Anæstesiologisk afdeling i Randers er retningslinjerne nu blevet ændret for at undgå, at der sker lignende fejl, fortæller ledende overlæge Lisbeth Kidmose:

- Vi har lavet en tilføjelse om, hvordan man skal gøre, hvis det går galt. Hvilket udstyr man så skal bruge, siger hun.

I afgørelsen fra Sundhedsvæsenets Disciplinærudvalg er kritikken rettet mod overlægens håndtering af operationen, en såkaldt trakeotomi, hvor nævnet mener, at han har 'handlet væsentligt under normen'.

Du kan se et interview med ledende overlæge Lisbeth Kidmose i videoen øverst i artiklen.