Hospital skal levere økologi til kollegaer

Regionshospitalet Randers skal fra den 1. oktober levere økologisk pålæg til flere af Region Midtjyllands patienter

Slagter Christian Møbius Grønne, Regionshospitalet Randers, producerer sammen med sine kolleger pålæg til fem hospitaler i Midtjylland. Foto: Helle Brandstrup Larsen

På Regionshospitalet Randers har man tidligere fået ros af fødevareministeren for arbejdet med økologi, og hospitalet er det hospital i Danmark, som har den største andel af økologisk mad.

Det skal nu bredes ud til andre hospitaler, og derfor har Regionshospitalet Randers indgået et samarbejde med afdelingerne i Horsens, Silkeborg, Viborg og Risskov om at levere økologisk pålæg til dem.

Dermed bliver Regionshospitalet Randers det eneste hospital i Region Midtjylland, der sælger fødevarer til andre hospitaler.

- Det giver god mening at levere til de andre hospitaler til fornuftige

priser, siger cheføkonoma hos Regionshospitalet Randers Mona Carøe i en pressemeddelelse.

- Vi hjælper med at få mere økologi på menuen, og det er billigere

for regionen, at vi laver pålægget selv frem for at købe det hos en

grossist, siger hun.