Hjemløse inviteres til fest i Randers: Skal vide vi ser dem

Mette Pedersen fra Randers er ved at have styr på alt det praktiske i forbindelse med et arrangement for hjemløse

Foto: Privat / Genre

Den 7. oktober skal de hjemløse i Randers Kommune sætte kryds i kalenderen. En lokal ildsjæl har nemlig denne lørdag stablet et stort arrangement på benene for de udsatte borgere, og den står på helstegt pattegris, gaver og iskolde colaer.

Med et sådan arrangement her viser vi dem, at vi ser dem og er opmærksomme på dem og deres problemer. De hjemløse ser, at der findes folk derude, som vil hjælpe dem.

Mette Pedersen, arrangør

Bagmanden er Mette Pedersen, der til daglig er sagsbehandler hos Randers Kommune, og hun oplever på tætteste hold, hvilke udfordringer de hjemløse står over for i hverdagen.

- I 2015 var der registreret 155 hjemløse i kommunen, og jeg tror, at det tal er stigende. Mange af dem har ikke kun problemer med ledighed og boligsituationen, men også alkohol, social angst og meget andet, siger Mette Pedersen til TV2 ØSTJYLLAND om baggrunden for at give dem et tiltrængt lyspunkt.

Hun oplever, at der rigtig tit bliver samlet ind til fordel for især syge børn, og selvom det da ifølge hende også er rigtig fint, så kan en gruppe som de hjemløse ende med at blive overset.

Læs også Mad i lange baner: I dag holder Mette stor fest for hjemløse

- Med et sådan arrangement her viser vi de hjemløse, at vi ser dem og er opmærksomme på dem og deres problemer. De hjemløse ser, at der findes folk derude, som vil hjælpe dem, og det tror jeg har stor betydning, siger Mette Pedersen.

Jeg håber på, at vi kan give de hjemløse en pakke med sovepose, tæppe, varmt tøj og andet, der kan hjælpe dem gennem vinteren.

Mette Pedersen, arrangør

Og tilslutningen til hendes initiativ viser, at der netop er velvilje til at hjælpe. To lokale slagtere sponsorer maden, en købmand giver sodavand og private byder ind med ting til et overlevelseskit.

- Jeg håber på, at vi kan give de hjemløse en pakke med sovepose, tæppe, varmt tøj og andet, der kan hjælpe dem gennem vinteren. Selvom jeg først søgte efter tingene i et Facebook-opslag i går, så er det allerede væltet ind med donationer, fortæller hun.

00:51

I juli var der en lignende sommerfest for hjemløse i Aarhus. 

Luk video

Der er dog stadig brug for eksempelvis soveposer, som kan doneres ved at tage kontakt til arrangøren. 

Eventen bliver holdt på Randers’ nye samlingssted Fabrikken, og Mette Pedersen med, at i hvert 150 deltagere vil dukke op fra start kl. 13. Tilmeldinger skal ske via mail til arrangøren på mettemio@live.dk, så hun ved, hvor mange der kommer.