Historisk Gasolin-auktion tiltrækker inkarnerede fans

En kæmpe samling af Gasolin-plader og samlerobjekter bliver lørdag solgt på auktion i Randers.

Der var både plader, guitarer, bøger og plakater på auktionen i Randers. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Da en af Gasolins allerstørste fans gik bort for fire år siden, efterlod han sig en usædvanlig stor samling af Gasolin-plader, merchandise og samlerobjekter fra sit yndlingsband.

Hele samlingen, der tæller omkring 2000 effekter, er sat til salg.

Tidligere Gasolin-trommeslager Søren Berlev var til stede og gav et nummer for de fremmødte. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

En stor del bliver lørdag eftermiddag solgt på en auktion på spillestedet Værket i Randers. Og det er en helt speciel begivenhed, fortæller auktionarius Finn Campen fra Campen Auktioner, der står for salget.

- For mig er det et stykke danmarkshistorie, vi sælger. Alle kender jo Gasolin og har et eller andet, de kan henføre til Gasolin. Det kan vi også se på de samlere, der er mødt op, fortæller han.

Også flere guitarer var blandt de omkring 2.000 effekter, man kunne byde på. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

Omkring 300 potentielle købere er mødt op til auktionen. Og det er inkarnerede samlere, der er mødt op i håb om at komme hjem med unikke Gasolin-ting, fortæller Finn Campen.

- Der er platin-, guld- og sølvplader, som rigtig mange folk kigger på. Der er også førstegangstryk af lp'er og masser af instrumenter og den første forstærker, som Gasolin har brugt, siger Finn Campen.

Platin-, guld- og sølvplader var særligt interessante for Gasolin-fansene. Foto: Bo Amstrup - Ritzau Scanpix

De cirka 2000 objekter er delt over 1000 katalognumre - heraf er 350 til salg på auktionen lørdag i Randers. Resten er på auktion på Campen Auktioners hjemmeside frem til lørdag den 6. april.