Hest udsat for overgreb

Hesten Haribo blev udsat for et overgreb muligvis med et seksuelt motiv

01:57

1 af 2

Medlemmerne på Lykkeshøj Rideklub ved Randers er chokerede, efter at en af rideskolens heste er blevet voldsomt mishandlet.

Hesten Haribo blev i sidste uge udsat for et voldsomt overgreb - dyremishandling af seksuel karakter - begået af endnu ukendte gerningsmænd.

- Det har været så voldsomt, at vi har valgt ikke at gå i detaljer over for børnene, siger Charlotte Grouleff Høegh, der næstformand på Lykkeshøj Rideklub, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Overgrebet blev opdaget, da hesten blev hentet på folden ved Lykkeshøj Rideklub syd for Randers - men det er endnu uvist, om skaderne er sket på marken eller om natten inde i stalden.

Se: Politi: Hest blev ikke misbrugt

- Dyrlægen siger, efter at han har undersøgt hesten grundigt, at de skader, hun har, de kan ikke være forvoldt af en anden hest. Det kan kun være forvoldt af mennesker, siger Charlotte Grouleff Høegh.

- Jeg har slet ikke fantasi til at forestille mig, hvordan man kan finde på at gøre sådan noget, og jeg er nødt til at fortælle mig selv og mit barn, at det er nogle mennesker, som er syge.

Dyremishandlingen er anmeldt til Østjyllands Politi, der efterforsker sagen.

I videoen øverst på siden kan du høre, hvad rideskolen har gjort for at sikre resten af rideskolens heste og hesten Haribo.