Her skal der bo 10.000

Vilde planer for nyt boligområde ved Randers

Det nye boligområde skal ligge nær Motorvej E45 syd for Paderup. Foto: Google Maps / Randers Kommune. Collage: TV2OJ

Hvorfor bo i en dyr og trang bolig i Aarhus, når man kan få langt mere for pengene ikke ret langt derfra?

Nogenlunde sådan er tanken bag et nyt stort boligområde med plads til 10.000 beboere syd for Randers.

Politikerne i Randers Kommunes miljø- og teknikudvalg har netop vedtaget en såkaldt principplan for den nye bydel, der ligger kun cirka 20 minutters kørsel fra IKEA i Skejby i Aarhus.

Randers Kommune håber, at boligområdet kan tiltrække mange beboere, som arbejder i det nordlige Aarhus, men som gerne vil have en god og lidt billigere bolig.

- Området ligger naturskønt i et kuperet terræn, og der er gode muligheder for transport. Motorvejen ligger ikke langt derfra, siger næstformand for Randers Kommunes miljø- og teknikudvalg Lars Søgaard (V) til TV 2 | ØSTJYLLAND

Lars Søgaard forventer, at der i de kommende år vil blive skabt mange nye arbejdspladser i Skejby i Aarhus. Netop derfor er der gode muligheder for, at den nye Randers-bydel bliver attraktiv dem, der arbejder i området.

Se: Farvel AGF - jeg flytter!

- Faktisk er det hurtigere at køre fra Randers til Skejby, end det er at køre dertil fra Aarhus Syd. Så der er gode perspektiver i planerne, siger han.

Det er planen, at de nye parcelhusgrunde i Randers Kommune i de kommende år skal placeres i den nye bydel. Boligområdet kommer dog til at bestå af en række forskellige boligformer, fastslår Lars Søgaard.

Selve planlægningen af området er formentlig færdig i løbet af et par. Det er dog uvist, hvornår de første boliger i området står klar til indflytning.

Randers Kommune har haft udskrevet en navnekonkurrence for at få borgernes bud på, hvad bydelen skal hedde. Vinderforslaget blev "Pilen".

- Jeg bryder mig dog personligt ikke så meget om det navn. I sidste ende er det medlemmerne af teknik- og miljøudvalget, der afgør det.