Her siger eleverne nej til strejke

Eleverne på Tradium HXX i Randers bakker ikke op om protester

Foto: Michelle Linde

Ingen lærere blev torsdag morgen nægtet adgang til Tradium HHX i Randers.

I modsætning til mere end 60 almene gymnasier med STX- og HF-elever, så var der på den randrusianske skole ikke opbakning til hverken blokade, strejke eller anden form for nedlæggelse af undervisningen.

Undervisningen foregår derfor normalt i dag, ligesom enhver anden skoledag.

Sidste år var eleverne fra Tradium HHX ellers på mærkerne sidste år, hvor der ligesom i dag også blev demonstreret mod varslede besparelser, men i år er situationen en anden.

- Vi synes, det er synd at tage undervisningen fra de elever, der gerne vil undervises. Hvis folk har lyst til at demonstrere, så må de gøre det, men det skal ikke gå ud over andre, fortæller elevrådsformand Michelle Linde til tv2oj.dk.

Usikker på konsekvenserne

Michelle Linde var næstformand sidste år, da elevrådet dengang valgte at gennemføre en blokade. En blokade, der ifølge hende foregik under 'tvang', hvor de elever, der gerne ville undervises, ikke fik muligheden.

Hun forstår godt frustrationen blandt de studerende på gymnasier, universiteter og ungdomsuddannelser, som i dag har valgt at vise deres utilfredshed gennem forskellige former for protester.

- På den ene side forstår jeg det godt, men på den anden side tror jeg ikke, at de tænker over konsekvenserne af at demonstrere, og hvad besparelserne vil medføre, siger hun og fortsætter:

- Mange har fået det indtryk, at det er sindssygt mange millioner, det drejer sig om. Selvfølgelig kommer der nedskæringer, men jeg tror ikke, det bliver så voldsomt, siger Michelle Linde.

Ifølge Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, som er talsrør for gymnasier og HF, har 66 gymnasier landet over valgt at nedlægge undervisningen i dag.

Det sker i protest mod en varslet besparelse på 8,7 milliarder kroner inden for uddannelsesområdet de kommende fire år.

Elever frygter, at undervisning og samvær bliver ramt