Helle T.: Vi skal være stolte

Statsministeren skød 1. maj i gang i Randers

19:05

1 af 2

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skød fredag morgen Arbejdernes Internationale Kampdag i gang med en tale i Fritidscentret i Vestergade i Randers.

I sin 1. maj-tale lagde statsministeren vægt på, at det er lykkedes den nuværende regering at sætte skub i udviklingen og dermed trække Danmark ud af den økonomiske krise, landet har befundet sig i de seneste år.

Ifølge statsministeren var det i høj grad den borgerlige VK-regering, der sad på magten indtil 2011, der er årsag til de økonomiske problemer.

Se: Det sagde Helle T. i sin tale

- Hemmeligheden om de borgerlige er, at de er bedre til at bruge penge end til at overholde budgetterne. Virksomhedernes konkurrenceevne blev forsømt, arbejdsløsheden steg, de rigeste fik enorme skattelettelser, og almindelige lønmodtagere fik multimedieskatten. Fællesskabet slog revner, sagde Helle Thorning-Schmidt fra talerstolen i Randers.

Den danske økonomi er i løbet af de seneste år blevet mærkbart forbedret, fastlog statsministeren under sit besøg i Randers. Således har Danmark oplevet vækst i seks kvartaler i træk.

Samtidig er det under den socialdemokratisk ledede regering lykkedes at få arbejdsløsheden til at falde.

Se: To besøg i Randers 1. maj

- Arbejdsløsheden falder, og beskæftigelsen stiger. Det kan vi godt være stolte af.

- I stedet for at uddele fyresedler, uddeler virksomhederne nu lønsedler. Der er kommet over 30.000 flere job. Før mistede vi arbejdspladser. I 22 måneder er der nu kommet nye til. Mennesker kommer i arbejde, og for helt almindelige lønmodtagere kan det bedre betale sig at arbejde i dag end dengang, Lars Løkke Rasmussen (V) var statsminister, sagde Helle Thorning-Schmidt i sin tale i Randers.

Efter 1. maj-arrangementet i Randers går turen mod syd, hvor Helle Thorning-Schmidt klokken 8.00 kommer forbi LO Aarhus, som holder til på Skt. Knuds Torv i det centrale Aarhus.

Se hele Helle Thorning-Schmidts tale i Randers i videoen øverst i artiklen.