Heidi begik selvmord efter måneders kamp for bedre pleje

Den handicappede Heidi Neergaard, der gik flere uger uden at komme i bad, har valgt at tage sit eget liv

TV 2 | ØSTJYLLAND mødte første gang Heidi Neergaard i juni måned, hvor hun ikke havde været i bad i flere uger på grund af en tvist med Randers Kommune.

Som handicappet havde den dengang 50-årige kvinde haft hjælp døgnet rundt, men 1. juni overgik hun til almindelig hjemmepleje. Og ifølge Heidi Neergaard selv, havde det nye plejepersonale ikke tid og overskud til at hjælpe hende i bad.

Randers Kommune gik ind i sagen og lovede ændringer. Men det var - ifølge Heidis venner og bekendte - ikke nok, og den 3. oktober tog Heidi Neergaard sit eget liv.

Seks timers hjælp om ugen

I starten af oktober fik Heidi Neergaard sin afgørelse fra Randers Kommune om, hvor meget pleje om hjælp, hun kunne få.

Fuhr: Uværdigt for Heidi

- Det var meget nedslående for hende. Hun havde håbet på at få en bevilling, som levnede hende rimelige livsvilkår. Men telefonisk fik hun oplyst, at hun ville få seks timer. Hun spurgte, om det var dagligt, men hun fik svaret, at det var seks timer om ugen, og det tror jeg simpelthen træk tæppet væk under hende, siger Verner Hansen, der er tidligere forstander på institutionen Solbakken og bisidder gennem flere år for Heidi Neergaard.

Han fortsætter:

- I den sammenhæng skal man huske på, at hun i 30 år har haft en hjælpeordning, hvor hun havde 24 timers hjælp i døgnet. Den hjælp fik hun, fordi hun havde brug for det. At tilbyde hende seks timer om ugen er simpelthen at nedgøre hende, mener jeg. Det er ikke rimeligt.

Verner Hansen står ikke alene med kritikken om, at Randers kommune skal undersøge, om de har behandlet sagen ordentligt.

- Jeg synes, at Randers kommune må gå i deres lønkammer og spørge sig selv: Hvad er det for en behandling, vi har givet den pige? Har vi opfyldt lovens bogstaver? Det tror jeg ikke, at man har, siger Verner Hansen.

Ville sende et signal

Han tror, at Heidi Neergaard har forsøgt at sende et signal.

Heidi: Det er ubehageligt

- Hun har tidligere sagt, at hun ikke bare kæmpede for sig selv, men for de handicappedes rettigheder. Hun har også sagt, at hvis hun en dag ikke skulle være her længere, så ville hun også gerne have, at der blev fulgt op på det, siger Verner Hansen.

I en mail til TV 2 | ØSTJYLLAND oplyser Louise Høgh (V), der er formand for Socialudvalget i Randers Kommune:

- De pårørende har min største medfølelse, og jeg og Randers Kommune står naturligvis til rådighed, hvis de nærmeste pårørende ønsker en samtale og ønsker at gennemgå forløbet.

Derudover ønsker hun ikke at kommentere sagen yderligere.

I videoen øverst på siden kan du se interviewet med Verner Hansen, og i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND fredag klokken 19.30 kan du se mere om sagen.

glatte veje glat vej vintertrafik trafik

Politiet advarer: Spejlglatte veje giver fem trafikuheld på en time

test corona covid-19

33 smittede danskere har fået falsk negativ test i Dubai

Rikke Christensen

playMor frygter for søns trivsel efter skolebesparelser

karen_klarbaek.jpg

Krisen har ikke ramt Karen: Hun sælger masser af garn

Michael Aastrup Jensen

Politiker om rejse til Dubai: Jeg passede mit job

Mobilepay

Telefon-svindlere narrede ældre kvinder