Havndal kæmper for at få bank tilbage

Landsbyen Havndal har inden for kort tid mistet begge sine banker

02:12

1 af 2

Nu forsvinder bankerne fra udkantsdanmark. I Havndal nord for Randers er begge byens banker lukket ned, og det skaber stor frustration hos byens borgere.

Inden for kort har både Østjysk Bank og Sparekassen Kronjylland lukket deres filialer i byen, og derfor står landsbyen nu uden pengeinstitut.

- Jeg ved, at mine medarbejdere derude har gjort alt, hvad de kunne for at appellere til, at alle i Havndal og omegn har brugt afdelingen, og det er der rigtig mange, der har gjort. Men det har altså ikke været nok, siger Jens Brix, der er områdedirektør i Sparekassen Kronjylland.

Lukningen af bankerne er en upopulær beslutning blandt landbyens borgere.

- Jeg synes, at det er rigtig skidt, fordi vi har nogle grunde, vi kæmper for at få byggemodne, og de bliver ikke mere salgsbare af, at folk siger: Nu har de heller ingen banker dernede mere, siger Asger Brorson, der er formand for styregruppen Havndal.

Der er fremtid for en bank i byen

Styregruppen arbejder nu for at få en bank tilbage til byen.

- Vi ligger egentlig godt geografisk, fordi hvis man bor i Havndal, så kan man både arbejde i Hobro, Hadsund og i Randers. Men vi kan ikke forvente at sælge byggegrunde eller tiltrække borgere, hvis vi ikke har noget at tiltrække dem med, siger Asger Brorson.

Finansrådet er netop kommet med et forslag, der skal gøre det mere attraktivt for bankerne at drive forretning i yderområderne. Men det tror Jens Brix for Sparekassen Kronjylland ikke helt på.

- Jeg tror stadigvæk ikke, at vi vil se pengeinstitutter der (i yderområderne red.). Det er ikke trenden, trenden er, at pengeinstitutterne er i de større byer, og trenden er, at de lukker flere og flere afdelinger, siger han.

Men borgerne håber stadig på en ny bank. Styregruppen med Asger Brorson i spidsen skal på mandag holde møde med Sydbank for at drøfte muligheden for at åbne en afdeling af banken i Havndal.

I TV-indslaget øverst på siden kan du se mere om de manglende banker i Havndal.