Hans har haft egen dagpleje i et år: - Det er ikke, som jeg troede

Det er synd, at det primært er kvinder, der arbejder med små børn, mener ung dagplejer fra Randers.

Jeg ser ikke mig selv som mere blød, selv om jeg kan skifte en ble, lyder det fra Hans Bisgaard. Foto: Dagplejen Rollingerne

For et lille år siden sprang Hans Bisgaard fra Randers ud som privat dagplejer i et fag, der er stærkt domineret af kvinder. Det har vist sig at være en fantastisk, men også anderledes oplevelse end han troede, det ville være.

Læs også Hans åbner dagpleje: Lidt bævrende at gøre det som mand

På den måde kan hans historie formentlig minde lidt om, hvordan det er blive forælder for første gang, og Hans beskriver da også sig selv som en slags 'forælder på deltid'.

- Da jeg gik og drømte om, hvad det ville sige at være dagplejer, så troede jeg, at den største del handlede om at hygge sig og lege med børn. Det har jeg oplevet, det er ikke sandheden. Det, der fylder meget, er, at børn skal spise, få tøj af og på og sidde på potte, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Jeg er ikke en tryg bedstemortype. Jeg er ham den vilde, der også bestemmer.

Hans Bisgaard

25-årige Hans Bisgaard startede sine dagpleje, Dagplejen Rollingerne, efter endt uddannelse og et par måneder som pædagogmedhjælper i en børnehave. 

Jobbet i børnehaven gav ham blod på tanden for at arbejde med børn, og det lykkedes den unge mand at få banket en forretning op. I dag er der to kunder i forretningen. En pige på halvandet år og en dreng på to år.

- I starten skulle jeg finde ud, hvad det ville sige at være dagplejer, men nu er jeg kommet ind i nogle rutiner. Hvornår sover børnene? Hvornår skal de spise? Jeg har fået nogle faste rammer. Det er godt for børnene, men også lige så godt for en voksen som mig, griner han.

Snevejr skal selvfølgelig udnyttes til at lave en snemand. Foto: Dagplejen Rollingerne

Hans synes som nævnt, det seneste år har været en fantastisk oplevelse, men som mange småbørnsforældre formentlig også kan nikke genkendende til, er det ikke altid ren idyl at have med 'rollinger' at gøre.

Læs også Børn elsker mudder: Smatkøkkener hitter i børnehaver

- Den anden dag tog det næsten 45 minutter for en dreng at bøvle med at få sin flyverdragt på, men han lærte meget af det. De lærer jo ikke noget, hvis jeg gør det for dem, siger han til TV2 ØSTJYLLAND og tilføjer:

- Jeg har også lært ekstremt meget. Efter jeg har fået børn ind i dagplejen, er jeg gået fra at være ung mand til at være noget, der minder om forælder på deltid.

Børn har behov for at se op mænd

Hans arbejder med børn 45 timer om ugen og mener, at der er stor forskel på at være en mandlig og en kvindelig dagplejer.

Det er ikke for at slå nogle kvinder oveni i hovedet, men børn har behov for at se op til nogle mænd.

Hans Bisgaard

- Jeg er ikke så blød. En mand er måske lidt mere hård og konsekvent, end en kvinde er. Jeg kan også godt opgejle til nogle lidt mere vilde lege. Jeg er ikke en tryg bedstemortype. Jeg er ham den vilde, der også bestemmer, siger han til TV2 ØSTJYLLAND.

Den unge dagplejer fra Randers synes, det er synd, at det primært er kvinder, der arbejder med små børn.

- Det er ikke for at slå nogle kvinder oveni i hovedet, men børn har behov for at se op til nogle mænd, og jeg ser ikke mig selv som mere blød, selv om jeg kan skifte en ble, lyder det.

Det kan godt gå lidt vildt for sig i legerummet i Dagplejen Rollingerne.

Hans Bisgaard er selv ovenud tilfreds med, at der så at sige er to kunder i biksen efter et år, men han vil gerne have et barn mere under sine vilde, mandlige vinger.

- Det kan løbe rundt med to børn, men jeg vil gerne have et tredje. Det ville også være godt for gruppen at få en legekammerat mere. Det handler jo også om, at de skal lære at begå sig sammen med andre, siger han.