Hænger tyve ud på Facebook

Politiet ville ikke hjælpe brugsuddeler

03:01

1 af 2

En brugsuddeler fra Randers-området har taget drastiske metoder i brug for at fange to mænd, der i weekenden stjal varer fra hans butik.

Da politiet ifølge brugsuddeler Alex Bach ikke ville hjælpe med at opklare tyverierne, valgte han at lægge overvågningsbilleder af de formodede tyve på Facebook - og det hjalp.

De to mænd opsøgte søndag Dagli' Brugsen i Stevnstrup ikke færre end fire gange. På butikkens overvågningsvideo kan man se, at de to mænd stjæler spiritus og køkkenruller, som de senere lægger i bagagerummet i deres bil.

Under et af de andre besøg spurgte de ansatte - to piger på 16 og 18 år - hvad mændene gemte under deres frakker. Det fik pigerne ikke lov til, men blev i stedet tiltalt på en nedladende måde af de to mænd, der angiveligt var synligt berusede, fortæller Alex Bach.

Da Alex Bach henvendte sig til politiet, fik han med egne ord at vide, at de ikke kunne tage sig af sagen. Han kunne i stedet selv bede butikstyvene om ikke at vise sig i butikken igen.

- Jeg fik kort og godt at vide, at de ikke havde tid til at ligge på lur herude. Det er også fair nok - men der var ikke mere hjælp at hente, siger den brugsuddeler Alex Bach til TV 2 | ØSTJYLLAND.

I afmagt over ikke at kunne få hjælp fra politiet valgte Alex Bach mandag at lægge billeder fra butikkens overvågningskamera på Facebook. I facebookopslaget er der både billeder af tyvene, deres bil samt bilens nummerplade.

Unge ansatte skal ikke være bange

Alex Bach er klar over, at han overtræder loven, når han offentliggør billeder fra sit overvågningskamera. Han tager dog gerne konsekvenserne af sit opslag på Facebook.

- Det må komme, når det kommer. Jeg kan ikke lade vores 16-18-årige stå heroppe og være bange for at gå på arbejde i lille Stevnstrup. Det dur ikke.

I dag, onsdag, har politiet været i Stevnstrup for at hente overvågningsvideoerne og optage rapport. Alex Bach tror, det skyldes, at sagen har været omtalt i pressen.

Ifølge Østjyllands Politi er det dog normal procedure i sager, der ikke er akutte.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.

Har du erfaringer med at selvtægt, som fører til opklaring af en straffesag, så skriv til os på redaktion@tv2oj.dk eller på vores Facebook-side.