Håbefuld iværksætter i 'Hestens Hule': Det startede med en fyring

Iværksætter Jens Peter Hansen har udviklet et cykelstativ med videoovervågning og alarm.

En flok håbefulde iværksættere kunne onsdag fremlægge deres forretningsplaner for mulige investorer. Et koncept kendt fra TV som Løvens Hule, der er blevet modificeret af randrusianerne, så det nu hedder Hestens Hule.

Jens Peter Hansen er til daglig både iværksætter og byrådsmedlem i Randers Kommune for Venstre. Han var én af dem, der havde en idé med til de lokale heste.

quote Er vi nogen flere om det her, så kan vi få det udbredt meget hurtigere, end jeg selv vil kunne gøre.

Jens Peter Hansen, iværksætter

- Jeg er åben overfor alting. Det er ikke bare pengene, jeg har behov for. Jeg har brug for den viden og det netværk, som de har, siger Jens Peter Hansen til TV2 ØSTJYLLAND.

Det er Erhverv Randers, der står bag Hestens Hule. I samarbejde med Randers Kommune er det et forsøg på at parre lokale virksomheder med lokale investorer. De vil sikre, at flere gode lokale ideer bliver til virkelighed.

Ville skabe sit eget job

Jens Peter Hansens idé er et cykelstativ, der blandt andet kan udløse en alarm, hvis cyklen er ved at blive stjålet. Cykelstativet har videoovervågning, og der kan eventuelt gå en besked til en alarmcentral.

- Er vi nogen flere om det her, så kan vi få det udbredt meget hurtigere, end jeg selv vil kunne gøre, siger Jens Peter Hansen.

Det hele begyndte faktisk med en fyring. Men på en byrådsrejse til Barcelona så Jens Peter Hansen cykelstativet, og der tænkte han, at det skulle i Danmark.

- Jeg blev arbejdsløs for et par år siden, og som 62-63-årig er det rigtig meget op ad bakke og få et arbejde, også skal man jo bare gøre det selv, siger han.

Heste i galop

Udover muligheden for at gå fra Hestens Hule med en interesseret investor har Jens Peter Hansen også muligheden for at snuppe titlen for den bedste idé. Titlen udløser en præmie på 25.000 kroner.

Og de i alt syv heste, der var i stalden onsdag, tog godt imod Jens Peter Hansens avancerede cykelstativ.

Se hele indslaget om Jens Peter Hansens tur i Hestens Hule.

Hele to hingste vil gerne mødes med ham i næste uge til en snak om eventuelle investeringer.

- Der er selvfølgelig mange bekymringer forbundet med en investering, men ideen, den tror jeg måske, er god, siger investor Stig Rasmussen.

Jens Peter Hansen fik lige det, han havde håbet på, da han gik ind ad døren til Hestens Hule. Så nu håber han bare, at investorerne vil lege med i fremtiden.

- Det skal være mit levebrød de næste fem til syv år, siger han.