Guld-triumf: 20-årige banker alle konkurrenter og vinder VM

Malene Kejlstrup Sørensen satte i weekenden alle konkurrenterne til vægs og vandt U23-VM i BMX i supertid.

Østjylland fik i weekenden en ny verdensmester i cykling, da Malene Kejlstrup Sørensen vandt U23-VM for kvinder ved verdensmesterskaberne i BMX.

Og ingen - som i ingen - kunne hamle op med den 20-årige randrusianer i franske Nantes, hvor VM blev afholdt.

For både i sin første runde, i semifinalen og i finalen kørte hun først over stregen efter godt et halvt minuts benhård sprint. I finalen satte hun endda en hurtigere tid end guldvinderen i kvindernes elitefinale - altså det, der regnes som det rigtige VM.

- Det kan afgøres på mange måder, men det er noget, man kan kigge på, når jeg skal op og køre mod de bedste i verden, siger Malene Kejlstrup Sørensen.

Så skal vi regne dig som den bedste danske kører nu?

- Det er jo rigtig svært at sige, og jeg er jo rigtig jysk ... Men man skal jo nok sige: Ja, lyder det fra den nyslåede verdensmester.

Se Malene Kejlstrup Sørensens vinderløb i finalen her (løbet starter cirka 1:30 inde):

Malene Kejlstrup Sørensen er født og opvokset i Randers og har trådt sine første tråd i BMX-pedalerne i Randers BMX. I dag er hun dog flyttet til København for at kunne være samme sted som sin træner og få de optimale træningsbetingelser.

Det har tilsyneladende båret frugt, for ikke alene er Malene Kejlstrup Sørensen nu U23-verdensmester - en uge tidligere blev hun også europamester i samme aldersklasse.

Og nu er målet for den 20-årige rytter klart: OL i Paris i 2024.

- Det er det, jeg kører efter 100 procent, og jeg tror også på, at jeg kommer med, siger hun.

For at nå udvælgelse til OL skal Malene Kejlstrup Sørensen score nok point i konkurrencer. Desværre kan hun ikke bruge sine nye titler til noget i den anledning, for kvalifikationsregnskabet gælder fra august i år og frem.

Malene Kejlstrup Sørensen har vundet hele otte DM-titler i ungdomsrækkerne.