Grønne enge og historiske bygninger

Kousted er indstillet til prisen som "Danmarks Smukkeste Landsby"

Bygningskultur Danmark ønsker at sætte fokus på Danmarks mange smukke og velbevarede landsbyer. Fra i dag den 28. februar og frem til 13. marts har alle derfor mulighed for at være med til at kåre Danmarks Smukkeste Landsby 2011.

- Motorvejsnettet fører os fra Gedser til Skagen uden svinkeærinder. Det er hurtigt og effektivt, men betyder samtidigt, at mange danskere sjældent eller aldrig får et glimt af et ægte dansk landsbymiljø. Med konkurrencen Danmarks Smukkeste Landsby 2011 ønsker Bygningskultur Danmark at slå et slag for de unikke danske landsbymiljøer, som både er værd at besøge og værd at passe på for eftertiden, siger Birthe Iuel, præsident for Bygningskultur Danmark.

Blandt de indstillede byer er Kousted ved Randers. Grønne enge, en landsbystruktur, der kan spores helt tilbage til begyndelsen af 1800-tallet og de mange velbevarede historiske bygninger gør Kousted til et godt bud på Danmarks Smukkeste Landsby.

For at kunne deltage i konkurrencen skal en landsby have maksimalt 200 hustande og rumme mindst én offentligt tilgængelig bygning som for eksempel et forsamlingshus, en kirke eller en købmand. 

Alle kan stemme på de 12 forskellige landsbyer på www.bygningskultur.dk  frem til den 13. marts.

Vinderen kåres den 15. marts.

Kandidaterne er:

Listed, Bornholm

Nyord, Møn

Højerup, Stevns

Reersø, Kalundborg

Viby, Hindsholm

Tranekær, Langeland

Voldtofte, Assens

Hjarup, Kolding

Kousted, Randers

Store Darum, Esbjerg

Ballum, Vadehavet

Sønderho, Fanø