Grøn frivillig på 11. år

Mød Thomas Jørgensen, der bruger to uger hver sommer på at hjælpe til ved Grøn Koncert

Thomas Jørgensen har haft travlt lige siden i morges med at gøre maden klar til de mange koncertgæster. Foto: Privatfoto

Klokken ni i morges mødte 34-årige Thomas Jørgensen op på koncertpladsen i Paderup ved Randers.

Han er en af de 700 frivillige, der hvert år tager rundt med Grøn Koncerts koncertkaravane rundt til en stribe danske byer.

Den første grønne koncert løb af stablen i går i Kolding, og i dag er turen så kommet til hans hjemby Randers, hvor der venter ham endnu en lang arbejdsdag.

Se også: Nu ruller den grønne karavane

Thomas Jørgensen har muskelsvind, og det var derfor nærliggende for ham at være frivillig ved et arrangement, som støtter Muskelsvindfonden:

- Jeg hørte om det ved et netværksmøde for folk med muskelsvind, og nu har jeg så været frivillig i 11 år, siger han til tv2oj.dk.

Thomas Jørgensen har sammen med 16 andre frivillige fået job i en af koncertpladsens burgerboder. Her skal han sørge for brød, salat og agurk til de mange burgere, der langes over disken.

Fællesskab og sammenhold

Og det bliver til rigtig mange burgere. Thomas Jørgensen er nemlig med på Grøn Koncert-holdet i alle to uger, hvor holdet af frivillige og de optrædende stjerner som Medina og L.O.C. skal forbi otte danske byer.

- Det er hårdt, men også sjovt. Man får ikke sovet ret meget de to uger, at det står på. Måske kun tre-fire timer hver nat, siger han.

Når den sidste koncert bliver spillet i Næstved den 26. juli, og burgerboden bliver pakket sammen for i år, har Thomas Jørgensen ikke kun oplevelserne med i bagagen.

Erfaringen er også, at Grøn Koncert fører mange gode venskaber med sig:

- Fællesskabet med de andre frivillige er rigtig godt. Vi ses også til fester og tager på ferier og skiture sammen. Man får masser af kontakter, som man kan bruge, når festivalen er forbi.

Grøn Koncert i Randers begyndte klokken 13 fredag og slutter klokken 21.30.