Grin og klapsalver på hospitalet i Randers

Torsdag kunne patienter, pårørende og folk fra gaden opleve teater på Regionshospital Randers

02:00

Grin og klapsalver på Regionshospitalet i Randers, hvor der torsdag var teater på recepten. Et stks Romeo and Juliet leveret af dansegruppen MishMash.

Som en del af Randers Ugen inviterede hospitalet nemlig patienter, pårørende til en teaterforestilling i foyeren, hvor også folk fra gaden kunne komme ind og kigge med.

Læs også Anderledes gak og gøgl til regatta i Silkeborg

- Jeg synes, at det er glimrende at sætte kultur ind på hospitalerne, sagde Immanuel Kuhrt, der havde indtaget en af pladserne.

Også niårige Mads Emil Bech Larsen var på hospitalet. Han skulle opereres for en brækket arm, som havde pådraget sig efter et fald fra et træ. Men inden operationen kunne han lige nå lidt teater.

- Det er da meget fedt. 

Mads Emil Bech Larsen skulle torsdag opereres for sin brækkede arm, men inden nåede han lige at se lidt teater.

På hospitalet i Randers kan man i de kommende måneder opleve forskellige kulturelle arrangementer som led i Europæisk Kulturhovedstad 2017.

- Det er noget, som Region Midtjylland støtter op om, og derfor er vi glade for også at få muligheden for her på hospitalet at give nogle af de borgere, som ellers ikke vil have mulighed for at gå til kulturarrangementer, en mulighed for at være med til Europæisk Kulturhovedstad, sagde Jonas Dahl, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Randers.

Det var dansegruppen MishMash, der stod for torsdagens underholdning.

Her håber man også, at arrangementer som disse er med til at åbne hospitalet mere op for borgerne. I den forbindelse var østjyderne tidligere på ugen blandt andet inviteret ind for at smage på hospitalsmaden. 

Gode oplevelser styrker behandlingen

Og tiltag som torsdagens teaterforestilling må der gerne komme mere af, hvis man spørger publikum.

- Selvfølgelig er der ikke nogen, der har lyst til at være her, men det må gerne være så godt som muligt, og der må gerne være nogle lyspunkter, sagde Immanuel Kuhrt.

Læs også Byens gamle isbryder er vendt hjem

Ifølge Jonas Dahl er kultur og gode oplevelser vigtige for patienternes trivsel.

- En ting er, at kroppen nogle gange skal være rask, men hovedet er en vigtig del af det også, og hvis vi kan give folk en god oplevelse, se de trækker på smilebåndet, har været glad og måske lidt varm om hjertet, så tror jeg også i sidste ende, at det er med til at styrke behandlingen.

I videoen øverst på siden kan du se mere om teaterarrangementet fra hospitalet.

02:14

VIDEO: Opvisningen med det mundrette navn Cie du Fil à Retordre var i går på programmet i forbindelse med ildregattaen i Silkeborg. Se video om det her.

Luk video