Gratis tilbud forarger Keld og Jesper - frygter for deres levebrød

En fond og dens nystartede grejbank møder nu kritik fra flere lokale virksomheder.

02:25

VIDEO: Jesper Juncher driver Bambi Udlejning ved Randers. Han frygter dog for fremtiden på grund af en nyoprettet grejbank under Elrofonden.

En gruppe udlejere af telte, borde, festartikler og lignende føler sig kørt over af en nystartet såkaldt grejbank startet af Elrofonden. De mener, at den tager arbejde fra dem på ulige vilkår.

Folkene bag grejbanken kopierer en udlejningsvirksomhed, som vi ikke har en jordisk chance for at hamle op med. Det er ikke fair.

Keld Sørensen, indehaver, Ørsted Telte

Foreninger kan for 500 kr. årligt være medlem af grejbanken, hvor de så kan låne en lang række af udstyr gratis.

- Folkene bag grejbanken kopierer en udlejningsvirksomhed, som vi ikke har en jordisk chance for at hamle op med. Det er ikke fair, siger indehaver af Ørsted Telte, Keld Sørensen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Keld Sørensen roser den betydning, som Elrofonden har haft for lokale foreninger. Men han ser grejbanken som et skridt i den forkerte retning. 

Mister 35.000 kr. pr. arrangement

Han står nu frem med kritikken og får opbakning fra fire andre firmaer fra eventbranchen.

De mener alle, at grejbanken betyder tabte opgaver og færre indtægter.

- Jeg har Rosenholm-Festival og Mosten i Allingåbro. Jeg kan se, at med det grej, som Elrofonden har, så vil jeg miste 35.000 kr. pr. arrangement, siger Keld Sørensen.

Der er godt fyldt på Keld Sørensen lager for tiden.

Hans kollega i branchen, Jesper Juncher fra Bambi Udlejning ved Randers, har allerede mistet arbejde, fordi foreninger i stedet låner gratis gennem fonden.

Og han forstår godt foreningerne.

Frygter for ulykker

- Jeg har flere konkrete tilfælde, hvor jeg får en afbestilling, fordi 'vi ikke kunne være med prismæssigt'. Og nej, det er klart. Vi kan ikke levere meget grej for 500 kroner, siger Jesper Juncher til TV2 ØSTJYLLAND.

Jesper Juncher frygter også, at der kan komme til at ske ulykker, hvis udstyr bliver håndteret forkert.

Læs også Sammy føler sig snydt – endt i bitter strid om skævt gulv

- Vi kan tilbyde rådgivning og noget service i forhold til opstilling, og at det er gjort lovligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt. Hvor vi kan se, at fonden blot leverer noget grej, eller man kan hente det, siger han og fortsætter:

- Hvis der sker en ulykke, så er det vores branche, det gik ud over.

Elrofonden støtter foreninger i Elros gamle forsyningsområde, som blandt andet dækker Randers og Norddjurs Kommuner. Det initiativ støtter Jesper Juncher, men han forstår ikke, hvorfor der skal etableres en grejbank. 

Ønsker ikke at udtale sig

TV2 ØSTJYLLAND ville meget gerne have forholdt bestyrelsesformanden for Elrofondens grejbank kritikken. Og vi havde faktisk en aftale med ham.

Men pludselig ønskede han ikke at udtale sig, men siger i stedet blot, at man vil gå i dialog med kritikerne.

Hvis der sker en ulykke, så er det vores branche, det gik ud over.

Jesper Juncher, indehaver, Bambi Udlejning

Hos dem håber man fremover på et samarbejde frem for en konkurrencesituation.

- Vi havde hellere set, at vi var gået ind i et samarbejde omkring, at grejet blev hentet ved leverandørerne, og så gav Elrofonden et tilskud til arrangørerne, siger Keld Sørensen fra Ørsted Telte.

Læs også Mette frygter at miste sin nyfødte søn: Hvorfor er der ingen hjælp?