Gratis pizza til udsatte i Randers: Det betyder rigtig meget

Brugerne på værestedet Perron 4 i Randers kunne fredag aften mæske sig i gratis pizza

1 af 2

De brugere, der normalt bruger værestedet Perron 4 i Jernbanegade i Randers er alle socialt udsatte, og en dampende varm pizza fra det lokale pizzeria er normalt ikke en del af deres hverdag – i de flestes tilfælde simpelthen fordi, de ikke har råd.

Men fredag aften var der gratis pizza til alle, da Hungry.dk delte gratis pizza ud, som der er blevet råd til via donationer på Hungry.dk’s hjemmeside, hvor der er en såkaldt ’Give-Away’-knap, hvor man har mulighed for at gøre noget godt for landets udsatte. 

Læs også Frisører til hjemløse-fest: Man bliver høj af at hjælpe

Turen var nu kommet til Randers, og derfor blev der leveret masser af pizza fra Pizza Avanti i aftes.

- Det var en rigtig stor succes. Der var mange brugere, der var rigtig glade for en gang pizza, som de ikke er vant til. Det er noget specielt. Det er ikke vores brugere, der normalt har penge til at købe sådan noget selv, siger Karl Borre, der er daglig leder af Perron 4, til TV2 ØSTJYLLAND.

Faktisk var der så meget pizza, at de fleste af værestedets brugere kunne forlade stedet med en doggybag med pizzarester. 

Læs også Overskudsmad gav de mest udsatte en herlig påskefrokost

- Det betyder rigtig meget, at vi kan stable det her samarbejde på benene og gøre noget godt for vores borgere, som de ikke er vant til i hverdagen, siger Karl Borre.

I det hele taget mener han at mærke, at der er et øget fokus på landets udsatte borgere i disse tider, og det kommer værestederne til gode i kraft af donationer som disse.

- Det går faktisk fint. Der er kommet meget mere fokus på de socialt udsatte de seneste år, end der har været førhen. Det gælder både med tøj og mad med videre. Tidligere har udsatte været en lidt overset kategori, men det har forbedret sig meget. Jeg tror, at når der eksempelvis bliver gjort meget ud af julehjælp og lignende, så smitter det af, siger Karl Borre.

I 2016 samlede Hungry.dk 180.000 kroner ind via ’Give-Away’-knappen, og det var nok til at give mad til 1.700 udsatte i løbet af året. 

02:07

Kirkens Korshær i Aarhus bød i påsken på gratis frokost til udsatte - lavet af overskudsmad. 

Luk video