Graceland Randers har fået nyt navn

Graceland Randers har fået nyt navn: Memphis Mansion

03:36

1 af 2

Elvis-klubhuset i Randers har skiftet navn. Fra den 1. januar er det slut med navnet Graceland Randers. Elvis-museet skal i stedet hedde Memphis Mansion.

Det var en meget rørt Henrik Knudsen, der skulle præsentere det nye navn.

- Det er jo svært med Graceland Randers. Det var jo ligesom at have et barn, man har døbt, og det hedder John. Og tre eller fem år efter får man så at vide, at det kan det ikke hedde mere, nu skal det altså hedde Åge. Og det er ikke noget, man sådan lige med det samme falder for, så det har taget noget tid at arbejde med det, siger indehaver Henrik Knudsen til TV 2 | ØSTJYLLAND, der i dag er stolt af det nye navn.

Navneskiftet sker efter, at Elvis Presley Entreprises, Inc. tilbage i foråret lagde sag an mod Graceland Randers for brugen af navnet Graceland.

Indehaver Henrik Knudsen forsøger med navneskiftet at imødekomme arvingerne til den afdøde musiklegende Elvis Presley.

Randers Kommune: Graceland Randers Vej kan godt få nyt navn

Elvis Presley fra Memphis

Elvis-huset i Randers er en tro kopi af Elvis Presleys eget hus med navnet Graceland, som ligger i Memphis. Og derfor giver det nye navn altså god mening. Navnet er skabt i samarbejde med et reklamebureau i København.

- Jeg tror, det var den tredje eller fjerde ting, de kom op med, hvor jeg bare sagde, der er den. Og ved du hvad, jeg kan ikke engang huske de andre ting, siger Henrik Knudsen.

- Det er det på mange måder, fordi det helt vildt illustrerer, det vi står for. Altså nogle kalder os Little Memphis eller USA eller Little Tennessee. Så Memphis og Memphis Mansion - dette er to ord, som læner sig godt op ad hinanden - og så mansion, fordi den type bygning, som vi er i, det hus vi har bygget her, det er det, man i USA kalder en mansion, siger Henrik Knudsen.

Graceland Randers blev indviet i 2011. Det nye navn træder i kraft fra 1. januar

I videoen øverst på siden kan du se præsentationen af det nye navn.