Godt at komme i kamp

Randers-spilleren Mette Meldgaard er på plads

Efter en blød start er det så småt blevet alvor for det danske kvindelandshold ved VM i Brasilien.

Modstanderne bliver gradvist større og dygtigere, og det stiller krav til holdets forsvarspil, der har været handicappet af afbud fra to af de faste brikker i midterforsvaret, Rikke Skov og Kamilla Kristiansen.

Redningskvinden er imidlertid på plads nu. Med et par dages forsinkelse i forhold til holdkammeraterne har Mette Melgaard fra Randers HK nu checket ind på Liau Park Hotel i São Bernardo do Campo.

Mindre end 24 timer efter at være landet i São Paulo og direkte fra en solferie med familien røg hun ind på sin vante plads i forsvaret i kampen mod Argentina.

Og at dømme efter indsatsen er skiftet fra at være turist i Egypten med familien til at være hård hund på kvindelandsholdet i Brasilien gået fint.

- Ja, det synes jeg også selv. Dagen efter fik jeg lov at til at sove lige så længe, jeg havde lyst, og jetlag har jeg ikke mærket noget til. Det er gået godt, siger Melgaard.

Hun fik selv lov til at bestemme, om hun ville spille mod argentinerne eller vente med at få VM-debut til tirsdagens kamp mod Kroatien. Melgaard sprang til med det samme, og det har hun ikke fortrudt.

- Det var dejligt at komme i kamp mod et nemmere hold i stedet for skulle lægge ud med kampen mod kroaterne.

- Det også godt lige at komme ind og mærke de andre og mærke, hvordan det er at spille håndbold igen. Jeg har selvfølgelig trænet under ferien, men håndboldbevægelser er noget andet, siger Melgaard.

Hun havde egentlig meldt afbud til VM for længe siden netop på grund af ferien i Egypten. Men da landstræner Jan Pytlick efter de kritiske afbud fra Skov og Kristiansen, sagde hun ja alligevel. På den betingelse, at hun fik lov at springe de sidste forberedelser og den første uge i Brasilien over og gennemføre ferien som planlagt.

Det betyder så til gengæld, at hun naturligt nok mangler lidt i forhold til samarbejdet med de øvrige forsvarsspillere. Det er dog mindre vigtigt.

- Jeg var med i en del af VM-optakten, så jeg har jo trænet med dem. Og jeg har stået derinde i forsvaret sammen med de fleste, så det er fint nok, siger Melgaard.

Makkerskabet med Louise Svalastog Spellerberg er dog ret nyt, men de to har rimeligt hurtigt fundet hinanden.

- Svalastog og jeg har kun spillet sammen et par gange, men vi snakker rigtigt meget håndbold, og jeg synes at vi har god forståelse for hinanden, så det er jeg ikke bekymret for.

- Vi spiller godt sammen og har lidt den samme håndboldfilosofi. Det gør det hele lidt nemmere, siger

31-årige Mette Melgaard er i gang med sit sidste år som professionel håndboldspiller. Når sæsonen er slut, vil hun hellige sig sit job som erhvervsjurist fuldt ud.