Glæder sig over frivillige

Tidligere medarbejdere bliver frivillige

01:52

1 af 2

Timerne kan være lange, når man bor på et ældrecenter. Men tidligere medarbejdere bliver frivillige, og det gør timerne lysere for de ældre.

På Ældrecentret Dragonparken i Randers nyder de ældre godt af frivillige personer med fritid på hånden. Den bruger de nemlig i selskab med beboerne, som ser det som et lyspunkt at sidde til fællesspisning med nogle, der gider bruge tid på dem.

- Vi kan ikke forlange noget bedre, siger pensionist og beboer Jens Nørgaard Nielsen.

For et år siden var der ingen frivillige på ældrecentret, men siden da er der løbet meget vand under broen. I september 2012 startede Randers Kommune projekt 'Frivillige og Trivsel', og det gav pote. Nu kan man brøste sig af tre frivilligkoordinatorer og et større antal frivilligguider rundt omkring på ældrecentrene. Og det nyder de ældre beboere godt af.

- jeg har været med til musik og til bankospil,og det er bare dejligt, siger Poula Nørgaard Svenningen, som også er beboer.

På ældrecentret Dragonparken er der nu 11 frivillige, som de ældre kan snakke, spise og hygge med. Men de hjælper med meget andet. det kan være alt fra indkøb, gå i banken eller ledsage den ældre til lægen.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.