Glædelig jul: Skraldespandene i Randers skaber julestemning

Skraldespande, som synger julesange og giver julehilsner, har stor effekt. De sørger for, at beboerne i Randers smider mindre skrald op jorden

00:36

VIDEO: To kommunale nisser gik i dag på gaden i Randers for at gøre byens borgere opmærksomme på de syngende skraldespande.

- Nu er det skrald igen, og nu er det skrald igen, og skraldet lander lige i skuffen, lyder det fra en af skraldespandene i Randers, da julenissen putter sit skrald i.

Skraldespandene i Randers spreder nemlig lige nu og indtil jul julestemning i byens gader. Julen er nemlig også lig med en masse skrald og affald.

Skraldespandene i Randers spreder julestemning i byen, og så bidrager de også til en renere by. 

Og nu er der måske en ekstra motivation for at få afleveret skraldet for østjyderne. Skraldespandene, der også har fået juleindpakning, kvitterer nemlig for skrald med søde julesange og julehilsner.

Allerede en stor succes - mindsker mængden af skrald 

For at ruste byens gader til den kommende forbrugsfest gik to kommunale julenisser i dag rundt i Randers Midtby. Deres job var at forberede byens borgere på den kommende højtid.

Formålet er at bidrage til den gode julestemning i den kronjyske hovedstad. Og skraldespandene har allerede stor effekt.

Læs også Tak, du ramte plet: Randers får flere talende skraldespande

- Det er sjovt, det er anderledes, og så ved vi, at det har en effekt. Der ligger markant mindre affald på gaden i Randers efter de nye skraldespande er kommet, fortæller Kenneth Andersen fra Veje og Trafik i Randers Kommune til TV2 ØSTJYLLAND.

Glædelig jul, lyder det fra den næste skraldespand i rækken.

01:58

VIDEO: Se hele interviewet med Kenneth Andersen fra Veje og Trafik i Randers Kommune.

Luk video