Giver million-beløb til UNICEF

Den kronjyske hovedstad har indsamlet over 1,3 millioner kroner

Godt 1,3 millioner kroner skiftede tirsdag eftermiddag ejer. Pengene er igennem 2011 indsamlet af UNICEF By Randers for at hjælpe børn i den ugandiske provins Karamoja.

Udover at overrække pengene til UNICEF Danmark, gav Randers stafetten videre til Helsingør, der bliver den tiende UNICEF By.

Randers Kommune var den niende UNICEF By og har sammen med de otte forudgående UNICEF Byer indsamlet lidt over 10 millioner kroner til UNICEFs børneprojekter rundt om i verden. Vejle, Viborg, Holbæk, Frederiksberg, Hillerød, Odense, Lyngby og Esbjerg er alle tidligere UNICEF Byer.

Kulturelle arrangementer, sport, leg og glæde i Randers har været med til at støtte et UNICEF-projekt i den ugandiske provins Karamoja.

Finans krise eller ej, så er det lykkedes den kronjyske by at indsamle 1.362.752 kroner og 42 øre ind til de ugandiske børn. 
 
- Rigtig mange valgte at følge min opfordring, og det vil jeg gerne sige tak for. Uden den store opbakning, ville jeg ikke kunne står her i dag og fortælle, at vi har samlet penge nok til at kunne hjælpe mere end 100.000 ugandiske børn, sagde Henning Jensen Nyhuus tirsdag eftermiddag, da han overrakte det indsamlede beløb til UNICEF Danmark.