Gevaldigt dyk i røverier mod tankstationer

Østjyllands Politi er ikke blevet kaldt ud til et røveri på en tankstation siden 2014

03:41

1 af 2

Antallet af røverier mod tankstationer har taget et ordentligt dyk i Østjylland i den seneste tid, og man skal faktisk helt tilbage til 2014, hvis man skal finde tidspunktet for, hvornår Østjyllands Politi sidst blev kaldt ud til et røveri på en tankstation.

Antallet af kontanter på tankstationer er faldende, for cirka 80 procent af alle betalinger sker med betalingskort, og sikkerhedssystemerne får også en stor del af æren for, at det er knap så attraktivt at røve tankstationerne.

Danmarks dummeste røver? Ville have penge via Mobilepay

- Man har fået video de steder, man ikke havde video før, og man har fået video af en kvalitet, som gør at vi i mange tilfælde kan identificere de personer, der laver røverierne, og det er med til at afholde dem fra at lave det. Risikoen for opdagelse er simpelthen for stor, fortæller Morten Daugaard, politikommissær ved Østjyllands Politi, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Drengebande huserer

Shell på Mariagervej i Randers er en af byens døgnåbne tankstationer, og her blev personalet udsat for røveri i 2013, men siden har tankstationen ikke oplevet røverier. I stedet er der opstået et andet problem.

Røveri mod tankstation

- Når de ikke kan hugge penge mere, så stjæler de varer. Ligesom vi lige har set i fjernsynet, har vi af og til en drengebande, der kommer ind og forsyner sig, og vi gør, hvad vi kan for at stoppe dem. Vi har dem på film og melder dem til politiet, fortæller Ulrik Lind Poulsen, der ejer Shell på Mariagervej i Randers.

Han frygter ikke, at røveren fra 2013 skulle finde på at gentage røveriet fra dengang, og han har da også fortrudt sin gerning.

Slut med bankrøverier

- Da han blev løsladt fra arresten, kom han næste dag og sagde undskyld. Han var vant til at komme her som kunde, og han kommer her stadigvæk - uden at røve os, fortæller Ulrik Lind Poulsen.

Ingen anmeldelser i 2015

Siden 2008 har der i gennemsnit været 10 røverier mod tankstationer i Østjylland hvert år, men det ændrede sig i 2015, hvor der ikke skete et eneste røveri mod en tankstation, og i år har der heller ikke været anmeldelser om tankrøverier.

Generelt er antallet af anmeldte røverier i Østjyllands politikreds faldet fra 389 røverier i 2008 til 230 sidste år.

Se hele indslaget ved at klikke på ovenstående video.